Справа Прилипка: Бородянський суд просить сторони забезпечити свідків

0

8 листопада у Бородянському суді слухали справу про шахрайство Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка. Це було перше засідання з розгляду справи по суті. Суд над Прилипком мав розпочатися ще в червні, після того як до суду був направлений прокуратурою обвинувальний акт.

“В судовому засіданні Прилипко не визнав себе винним, не погодившись із звинуваченням, яке йому висунуте. Суд задовільнив його бажання, свідчити останнім, після свідчень потерпілого та усіх свідків. Списки свідків подали усі три сторони процесу: прокурор, постраждалий та обвинувачений. Головуючий суддя Геннадій Стасенко, при цьому, зазначив, що свідки, які не брали участі у досудовому розслідуванні, свідчитимуть останніми. Це стосується свідків від обвинуваченого”, – розповідає як було на суді в Бородянці гостомельчанка Олена Герасименко.

 

За словами Герасименко, адвокат Прилипка депутат Бучанської ради від “Батьківщини” Ігор Козак подав низку клопотань, у задоволенні яких йому було відмовлено.

“Він просив витребувати в ДПІ декларації постраждалого за декілька років. На це Стасенко зазначив, що це не стосується справи. Хоча, за бажанням, людина і сама може надати ті декларації. На витребування Заповіту у нотаріуса суддя сказав, що, при житті людини, вимагати його заповіт – це порушення таємниці Заповіту, нонсенс! Просив також призначення експертизи на рахунок дотримання порядку складання та правомірності обвинувального акту та рівня кваліфікації спеціаліста, який його складав. На це суддя дав достойну відповідь, що не існує експертизи щодо такої перевірки, якою це можна визначити, тим більше для свідчення в суді”, – додає активістка.

Суд оголосив перерву й попросив сторін забезпечити явку свідків на наступне засідання, яке відбудеться 5 грудня о 15:00 годині.

Як повідомляла раніше “Громада Приірпіння”, Прилипко пообіцяв потерпілому киянину Олегу Кошелєву придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га.

У подальшому, потерпілий, з метою отримання земельних ділянок, передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, Прилипко жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539