Суд визнав протиправними “інновації” Карплюка

0

29 листопада Ірпінський міський суд визнав протиправними дії керівництва Ірпінської міської ради щодо не надання інформації на мої запити.  Суддя зобов’язав міськраду не перешкоджати виконанню  депутатських повноважень.

Ще в січні 2017 року я  подав запити про надання копії протоколів пленарних засідань 25- ї та 26 – ї сесій Ірпінської ради та копій окремих ухвалених рішень.

Зокрема, мене цікавила інформація про внесення змін до договорів про залучення коштів забудовників на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста, про облік фактичних витрат на капітальні видатки, проведених за рахунок міського бюджету, копії дозволів на проведення робіт та договорів про внесення змін щодо настання відповідальності забудовників та звільнення їх від штрафних санкцій за порушення строків сплати пайового внеску та інші.

Очевидно, не без втручання самого міського голови Володимира Карплюка, всю інформацію, що може пролити світло на “договорняки” та протиправні  діяння керівництва, “засекретили” для мене. Хоч саме за ці “секретні матеріали” ми депутати голосуємо на сесіях, відповідно до ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад” та Регламенту роботи Ірпінської міської ради. А відтак, маємо право на ознайомлення та отримання будь-якої інформації щодо цих питань.

Нагадаю, це вже вдруге суд визнав протиправними дії Карплюка та Ірпінської ради у відмові щодо надання інформації. Перед цим, протиправність дій місцевих високопосадовців довелось доводити 2 роки в  Ірпінському міському, Київському Апеляційному Адміністративному та Вищому Адміністративному судах України.

Але віз і понині там. Одна з “інновацій”, запроваджених ірпінськими чиновниками на чолі з Карплюком за останні 3 роки, – це засекречення від опозиційних депутатів всієї фінансової діяльності міста.

Нещодавні події з обшуками в міськраді та врученням другої підозри Карплюку довели, що приховувати йому є що. Для мене це ніколи не було секретом. Саме з моєї ініціативи, вже 3-ій рік проводиться досудове розслідування щодо кримінального провадження про підміну сесійних рішень посадовцями Ірпінської міської ради.

 

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539