Як запустити нову маршрутку Коцюбинське (ПромСіз) – Академ

0

Новий маршрут з Академмістечка їде напівпорожнім. Це недолік, який ми виявили під час моніторингу його роботи. Причини були такі: не було постійної зупинки маршруту і була відсутня табличка з напрямком руху автобуса. Голова профільної комісії з питань транспорту й ЖКГ Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан зв’язалася з перевізником і вирішила ці питання.

Маршрут курсуватиме від ПромСізу до Академу у години-пік до 15 січня (зранку о 7.30, 7.45, 8.00, 8.15 від зупинки Промсіз, ввечері о 18.30, 18.45, 19.00, 19.15 від метро Академмістечко). Цю інформацію прошу всіх максимально поширити у вайбер-групах, соцмережах та поможливості на дошках оголошень. Головна мета – визначити пасажиропотік.

Цей маршрут є дуже важливим для жителів мого будинку – ЖК “Коцюбинський”, Атлант-2 та мікрорайону ДОЗ, тому що в селищі стрімко зростає кількість населення і маршрутки постійного перевізника не справляються у годин-пік з пасажиропотоком.

Коцюбинці запізнюються на роботу, а ті, хто втискається у маршрутку їде просто у нелюдських умовах.

Ми зіткнулися з проблемою поганої проінформованості людей щодо цього маршруту. Заручившись підтримкою депутатів КСР Олександри Куцан та Олени Сокотюк, вирішили 2 січня виходити з інформаційними листівками на кінцеві зупинки нового маршруту.

Також було виявлено, що перевізник на 745-му маршруті “знайшов можливість” давати по два своїх автобуси саме перед тим, як “нова” маршрутка виїздить на зупинку на Пономарьова. На фото – відразу два автобуси 745-тих, які наввипередки їдуть на зупинку перед “новою” маршруткою.

Фото Олени Сокотюк

Ми прикладаємо багато зусиль для того, щоб новий маршрут курсував  постійно. Найголовніше, що люди вдячні та задоволені, що мають можливість вчасно дістатися роботи і повернутися додому, а не стояти у кілометрових чергах та їхати у переповнених маршрутках. Про це навіть вже постять карикатури.

Нагадаю, на початку грудня разом з ініціативною групою на чолі з селищною головою Ольгою Матюшиною, ми поїхали в облдержадміністарцію, де було подано заяву щодо запуску додаткового маршруту від ПромСізу до Академмістечка.

На початку 2017 року ми провели моніторинг і виявили, що перевізник не справляється з пасажиропотоком у години-пік. Голова ОДА Олександр Горган, який наголосив на тому, що для Київщини розвиток транспортного сполучення – це питання № 1, пообіцяв сприяти у вирішенні транспортних проблем селища.

Автор: Євген Форостовський, мешканець селища Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539