Влада Ірпеня витратила на парк письменників 15 млн грн.

0

В 2017 році за царювання “Нових облич” в Ірпінському регіоні смертність населення виросла на 22 % в порівнянні з 2016! Це стало результатом впровадження системи правління, яка в сучасній політології дістала назву корпоративний авторитаризм. Це коли всі ресурси регіону поставлені на службу одній обмеженій групі зацікавлених осіб. В нашому випадку – це забудовники, наближені до міського голови Ірпеня Володимира Карплюка.

Лише вдумайтеся у офіційні цифри! За січень-вереснь 2017 року в Ірпені було прийнято в експлуатацію 230 200 м2 новобудов – більше в 1,8 рази від об’єму попереднього року. Прийнято в експлуатацію 278 будинків на 4 056 квартир. Для наглядності – одна квартира, це як мінімум, одна сільська хата. Середнє село в Україні налічує близько 150 хат. А це значить, що за 18 місяців 2016-2017 роки населення Ірпеня збільшилося майже на 50 сіл!

На сьогоднішній день, на території Ірпінського регіону офіційно проживає 96 570 чоловік, в тому числі18450 дітей до 14 років  – з них до 1 року 1354 дитини. А що ж з інфраструктурою – школами та дитячими садками?! В 16 школах навчається 10292 дитини – це 368 класів. Кількість класів збільшилась на 38, а кількість учнів на 1101 особу. 36 класів двох шкіл (№2 і №17 ) це 1196 учнів навчаються в другу зміну.

В дитячих садочках Ірпеня зареєстровано 2428 дітей для відвідування, а черга по ДНЗ Ірпеня – 5446 дітей. Це найбільший показник по Київській області.

Ви скажете – катастрофа!? Нічого подібного! Місцева адміністрація так не вважає і видає ще 404 будинкових паспорти на забудову земельних ділянок і 96 містобудівних умов та обмежень. А це значить, що населення міста найближчим часом виросте удвічі від попереднього періоду. Тобто, плюс ще 100 сіл!!!

А що робить наша кохана адміністрація, щоб подолати проблему відсутності інфраструктури!? Можливо, посилено планує будівництво шкіл і дитячих садочків!? Нічого подібного – вона фінансує парк Будинку творчості письменників!

Для розуміння ситуації – керівництво міста закопало в цей парк 15 мільйонів наших з вами гривень!

Ще 15 млн грн. було витрачено на будівництво:

  • не найзручнішої нової автостанції біля залізничного вокзалу по вулиці Северинівській  (1 млн 387 тис. грн.);
  • пішохідної алеї по вул. Антонова (497,1 тис. грн.);
  •   будівництво саморегульованого перетину вул. Антонова та вул. Северинівська (936,3т.грн.) і будівництво пішохідних тротуарів та автостоянки по вул Антонова-3 ( 1,4 млн грн);
  • капітальний ремонт вулиці Підгірної (10,4  млн грн.)

Цих коштів цілком би вистачило на будівництво як мінімум ще  одного дитячого садочка або розширення вдвічі якоїсь існуючої школи!

От якби запитали маму, яка змушена тягти на роботу дитину, яку нема з ким залишити, чи батька, який щодня зустрічає доньку після 2 зміни в школі, як їм полегшить життя парк Письменників!? Але хто їх буде питати!? Пани депутати на чолі з міським головою краще знають, де їм зручніше гроші з міського бюджету тирити! Ось так і живемо.

Але й це ще не край. За існуючою інформацією,  під загрозою увесь лісовий масив від Стоянки до Забуччя та Дмитрівки. Заплановано вирубати та забудувати! Якщо ми з вами дозволимо. Це наше місто! І лише нам з вами визначати, яким йому бути, а не жменці хапуг та торбохватів!

 

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539