Накрили наливайку: клієнти їли сніг, облитий алкоголем

0

Несанкціоновану торгівлю алкоголем на Булаховського, 5-Б накрили 4 березня разом з активістами.

Мешканці сусідніх будинків неодноразово звертались з проханням допомогти.

Тут майже щодня трапляються бійки. Малим дітям небезпечно гуляти біля своїх будинків.

“Накривати” наливайку зібралось десятки людей. Активісти вилили близько 200 літрів алкоголю, в тому числі 110 літрів сурогату невідомого походження в поліетиленовій тарі. Сурогатний алкоголь виливали одразу біля закладу. Обурені “клієнти” кинулись їсти сніг, политий алкоголем.

Такі заклади не мають права продавати алкогось на розлив, згідно п. 22 Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями Тобто вони ведуть свою діяльність незаконно.

Але, щоб наливайки змогли існувати,  власники домовляється з правоохоронцями та місцевою владою. Під таким “дахом” ці заклади продовжують спокійно працювати.

Щоб припинити незаконну діяльність викликав поліцію. Прикметно, що, окрім патрульних на захист наливайки, приїхала охорона та дільничний на Toyota Сamry. Саме цей дільничний, зі слів активістів, причетний також до незаконної забудови на Обухівські 122.


Звертаю увагу, що в сусідньому будинку розташована спільна приймальня нардепа від БПП Олександра Третьякова та депутатки Київради Вікторії Мухи

Я зверталася і знаю прекрасно цю проблему. Вони працюють на підставі ліцензії. Поліція може скласти протокол і вони сплачують штраф і відновлюють свою роботу. Я говорила з керівником поліції. Ми домовилися, що будемо звертатися до податкової, щоб скасували ліцензію на продаж алкоголю. Інакші методи не діють. Вони сплачують штраф і відновлюють роботу. У них є юритси і вони розуміють право на продаж алкоголю, – каже депутатка Муха.

“Свобода” системно бореться з цим ганебним явищем. За нашою ініціативою закрили уже 3 заклади за останніх півроку. Якщо біля вашого будинку працюють подібні заклади – прошу повідомити.

Автор: Прохор Антоненко, депутат Київради, ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539