У столичних школах бракує медсестер

0

Вакансії відкрито у 62 з 491 середніх навчальних закладів Києва.

Про це йдеться у відповіді на інформаційних запит депутата Київради Олександра Пабата. На своїй сторінці у соціальній мережі той обурюється такою ситуацією, мовляв, для “кожного розбитого коліна треба викликати невідкладну допомогу”.

За нормативними документами, регламентуючими роботу медсестри, вона має надавати школярам долікарську допомогу. Але по факту, у київських школах медсестри можуть поміряти тиск та температуру, викликати “швидку” або подзвонити батькам у разі травми або погіршення самопочуття, але пігулок дітям вони не дають.

Окрім того, серед обов’язків медсестер – контроль своєчасності проходження обов’язкових медичних оглядів та додержання календаря щеплень, збір відповідних довідок про стан здоров’я дитини. Також медсестра перевіряє якість гарячого харчування та стежить за дотриманням усіх норм приготування їжі.

Варто зауважити, посада “медична сестра” введено до штатних розкладів середніх шкіл Києва з 1 вересня 2015 року. Добором персоналу займається керівник навчального закладу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539