На Татарці тітушки забудовника намагалися знести гаражі місцевих жителів (ВІДЕО)

0

У ніч з 8 на 9 березня 37 металевих гаражів на вул. Половецькій (мікрорайон Татарка) заблокували невідомі, які попри протести місцевих жителів почали зносити гаражі. Про це стало відомо від журналіста “ЗІК” Олександра Мамая, який мешкає на Половецькій і вийшов з дому на шум вибухів і звуків болгарки о 4 ранку і зняв відеострім.

За словами жуналіста, тітушки представилися охоронною фірмою і стояли в два ряди, не пускаючи нікого до гаражів, доки інші представники охоронної фірми руйнували гаражі, зрізали ворота, виносили майно. Поліція при цьому не втручалася і ніяк не перешкоджала.

Журналіст Олександр Мамай просив офіцера поліції забезпечити закон, усунути правопорушення і припинити перешкоджання тітушок в його журналістській діяльності, проте поліціянт бездіяв і не збирався забезпечувати прохід журналісту.

Прибулий на місце події народний депутат від “Свободи” Юрій Левченко та депутат Київради Святослав Кутняк були побиті тітушками.

На слова місцевих жителів про недоторканність нардепа, за словами місцевих мешканців, тітушки відповідали, що Левченко сам упав і забився.

На допомогу місцевим мешканцям прийшли депутати-“свободівці” від Київради Володимир Назаренко та Прохор Антоненко і декілька громадських організацій АТОвців.

Після втручання АТОвців тітушок забудовника вдалося локалізувати в одному з гаражів.

При цьому керівник охоронної фірми “Служба охорони “Корпоративна безпека” був заблокований у своїй автівці і отримав тілесні ушкодження (відео).

Після сутички охоронників із АТОвцями поліція втрутилася в конфлікт і слідчо-оперативна група почала працювати зі сторонами конфлікту. Побитих тітушок поліція в ПАЗику вивезла в райвідділ, а люди тим часом почали перевіряти, яке майно в них понищили, а яке забрали.

Місцеві мешканці переконують, що гаражі стоять уже 30-40 років і нікому не заважають.

“Нас приєднали до кооперативу “Копернік”, коли встановлювали гаражі, ми платили внески”,  – запевняють місцеві.

Водночас місцеві жителі запевняють, що навіть якщо погодяться знести гаражі, то все одно не допустять побудувати між їхніми будинками 25-поверховий будинок.

“Невже влада вдень не може прийти і пояснити що хоче зробити в мікрорайоні, навіщо зносити вночі нишком від нас? Ми що – ніхто для влади? Ми платили за ці гаражі в кооператив “Копернік”, потім там голова кооперативу помер. Ми подали документи, щоб платити оренду міській владі, узаконюємо гаражі… А з нами так вчинили”, – бідкається одна з власниць гаража.

За словами місцевих жителів, це вже не перша спроба забрати гаражі і розчистити місце під забудову. Місцеві нагадують, що при Черновецькому оренду ділянки отримало Торгове представництво Таджикістану. У 2013 році в Торгового представництва Таджикістану закінчився договір оренди. Але пару років тому земельна комісія відновила оренду ділянки. Представництво Таджикістану пішло до суду, але навіть суд відмовив їм у знесенні гаражів.

Тоді Київблагоустрій видав незконний припис на знесення гаражів і силами тітушок забудовник намагався знести гаражі.

МВС поспішило звинуватити в побитті нардепа самого нардепа.

“Люди вийшли проти побудови в їхньому дворі 25-поверхового будинку. У людей є право власності на ці гаражі, є рішення суду на користь власників гаражів. На головному сайті МВС уже є інформація, начебто Левченко проти тітушок намагався кинути коктейль Молотова… Поліція нічого не робила, коли було підступне звіряче побиття, коли ми під’їхали, поліція бездіяла. Їх – поліції – було кілька чоловік. Коли почали збиратися активісти, мешканці, депутати-“свободівці”, то тітушки побачили, що сили зрівнюються, вони намагалися втекти. Але люди їх провчили. МВС же і Кличко покривають тітушок через свої сайти і ЗМІ. Вони розповідають, що тут працював Київблагоустрій. Хоча який благоустрій, якщо тут був один трактор і купа тітушок. Благоустрій має право зносити лише торгові павільйони і МАФи, але не гаражі. По закону гаражі можна лише через суд зносити. Але забудовник пішов на беззаконня”, – резюмує депутат Київради Прохор Антоненко.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539