Бучанська рада: Майже півмільйона гривень на бензин чиновникам

0

Бучанська рада оголосила тендер на закупівлю пального для свого автопарку. Пропозицію було подано 21 лютого 2018-го року. Ціна закупівлі – майже 450 тис. грн.

Усього Бучанська рада для свого автопарку планує закупити 12 500 л бензину А-95, 500 л – А-92 та 600 л – дизпалива.

Про це повідомляє сайт державних закупівель “Прозорро”.

У минулому році, як видно з закупівель на “Прозорро”, Бучанська рада закупила бензин тричі, на загальну суму близько 340 тис. грн. У раді видають талони на бензин, по яких можна заправлятися.

У грудні 2017 році Бучанська рада вирішила придбати 2 тис. літрів бензину А-95 на суму 55 тис. грн. Договір був підписаний з ПП “Укрпалетсистем”. Це мережа заправок UPG, одна з яких не так давно відкрилася в Бучі по вул. Шевченка.

У листопаді 2017 року у цієї ж компанії Бучанською радою було закуплено 4 тис. л бензину А-95, на суму майже 105 тис. грн.

Це при тому, що в квітні 2017 року Бучанська рада, в особі голови Анатолія Федорука закупила 7 тис. літрів бензину А-95 на суму майже 170 тис. грн. Договір був укладений з ТОВ “Технологічна паливна компанія”.

Це витрати виключно на обслуговування автотранспорту підрозділів Бучанської міської ради та особисто службового автомобіля міського голови Анатолія Федорука AUDI А 6, яким мер користується в позаробочий час та у вихідні дні й на якому він неодноразово потрапляв в ДТП.

Комунальне підприємство “Бучанське УЖКГ” закуповує паливо для своїх потреб окремо.

У відповідь на запит бучанця Олександра Чупровського, в.о. керуючого справами Бучанської ради Дмитро Гапченко повідомив, що на балансі Бучанської ради перебувають 6 автомобілів.

Бучанці кажуть, що з цих 6-ти автівок, в раді корустуються лише чотирма.

Депутат Бучанської ради Андрій Подкідишев неодноразово робив зауваження чиновникам, які їздять на службових авто в неробочий час:

“Я піднімав питання витрат шалених коштів на бензин для службових автомобілів в раді. Оскільки, багато разів бачив як міського голову Федорука так і працівників міськради на службових авто в неробочий час та на вихідних. Я робив зауваження працівникам ради, зокрема, екс-заму Федорука Олександру Смолькіну, щоб він не їздив на службовій Шкоді у своїх приватних справах. До речі, він користувався службовою машиною для поїздок в магазин, навіть після того, як звільнився з посади заступника”.

“У неділю 18 березня увечері, близько 20-ї години я бачив Федорука на службовій Ауді біля бідинку на Енергетиків, 2. Поряд з кав’ярнею “Бануш” ведеться будівництво ще якоїсь кав’ярні в приміщенні колишнього магазину промтоварів. Він там часто буває”, – додає Подкідишев.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539