Столичні лікарі готові підписувати декларації з пацієнтами

0

Процес розпочнеться вже 2 квітня.

“На ранок 26 березня понад 90% даних лікарів первинної ланки були внесені в електронний реєстр”, – сказала директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

За словами чиновника, у кожному районі столиці вже розпочалася інформаційна кампанія стосовно вибору лікаря первинної ланки, Вона обіцяє, що у кожному медзакладі буде черговий кабінет, де пацієнти зможуть укласти декларацію і для цього не обов’язково йти на прийом до обраного фахівця.

У КМДА рекомендують, обираючи лікаря, потрібно зважати на те, наскільки близько від вашого місця проживання розташований заклад первинної допомоги. Мовляв, від цього залежить зручність пацієнта при зверненні за медичною допомогою, а також швидкість її надання у випадку виклику лікаря додому. Також ті мешканці столиці, які постійно в ній проживають, але не мають київської реєстрації, можуть вільно обрати лікаря первинної ланки і укласти з ним декларацію у тому медичному закладі, який вони оберуть на власний розсуд.

Декларація з лікарем підписується безстроково, але розірвати її можна в будь-який час, якщо пацієнт забажав змінити фахівця. Для цього необхідно просто укласти декларацію з іншим лікарем. Всі дані про пацієнта та зміну ним лікаря первинної ланки автоматично фіксуватимуться у Національній службі здоров’я.

Нагадаємо, з  2 квітня в Україна стартує національна кампанія “Лікар для кожної родини“. Кожен громадянин має можливість обрати лікаря первинної ланки – терапевта, педіатра або сімейного лікаря, уклавши з ним декларацію про медичне обслуговування.

Аби технічно це зробити, треба мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон. За дитину до 14 років декларацію укладає один з батьків. Тоді замість паспорта він має принести свідоцтво про народження. Кінцевого терміну укладання декларацій не існує.

Система має запрацювати з липня 2018 року, коли Національна служба здоров’я розпочне виплати за кожного пацієнта. Доти медичні послуги на первинній ланці надаватимуться за старою схемою.

Передбачається, терапевт може обслуговувати 2000 пацієнтів, сімейний лікар – 1800 пацієнтів, педіатр – 900 дітей.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539