Як живодер самопроголосився мером: громада пікетує Мінюст через переворот у Коцюбинському

0

27 березня активісти та зоозахисники пікетували Мін’юст.

Мешканці селища Коцюбинське та зоозахисники вимагають в міністерства невідкладно розглянути скаргу селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, яку неправоміно прибрав з реєстру як голову селища ірпінський реєстратор.

Натомість селищним головою самопроглосився один з депутатів ради – Микола Єременко, який публічно зізнається, що труїть собак і якого мешканці зняли на відео після стрілянини напідпитку.

“Ми шоковані. У нашій державі в період війни будь-кого можуть внести в реєстр. Єременко – це депутат, яким мають займатися правоохоронні органи, а його реєстратор Ірпеня оголосив керівником селища. І найстрашніше, що за три тижні з моменту перевороту наша держава бездіє. Це ситуація під Києвом, а не в Сєвєродонецьку чи ще десь на Сході. Мін’юст досі не розглянув скаргу на такі дії реєстратора, а тим часом селище під контроль незаконно взяв алкозалежний живодер”, – говорить зоозахисниця Людмила Мирончук, яка проживає в селищі.

Мешканці селища привели з собою чотирилапих друзів. Вони переконані, краще вже вносити в реєстр собак, ані депутатаів, які публічно зізнаються, що вони – живодери.

“Мета акції – привернути увагу Мінюсту на те, що треба розглянути скаргу селищного голови Коцюбинського. Ми перекані, що мало місце порушення, коли вносили в реєстр як керівника ради депутата Миколу Єременка. Я як депутат ради можу засвідчити, що станом на 7 березня, коли Єременка внесли в реєстр в Ірпені, наша Коцюбинська рада не мала секретаря, ми його не обирали на жодній сесії, відповідно, як могло таке статися, щоб людина потрапила в рестр як секретар і в.о. голови мені не зрозуміло. Мене як депутата ніхто про такі сесії не повідомляв, а я представляю інтереси виборців і вони мали б знати, що таке доленосне питання як зняття голови селища вирішуватимуть депутати”, – наголошує Андрій Скіпальский.

У пікеті взяли участь і інші депутати ради, які шоковані переворотом у місцевій владі – Наталія Пилипенко, Ліна Радуда, Олена Сокотюк, Оксана Недашківська.

“Переворот це не лище спроба подерибанити ліс довкола селища. На рахунку ради майже 30 мільйонів гривень. Більше того, всі начувані, як люди мерзли восени у нас без опалення через дії ТОВ “Мастер-Енерго”. Ми заледве запустили опалювальний сезон. Переворот збігся в часі із захопленням котелень ТОВ “Мастер-Енерго”. Ми вклали в запуск опалювального сезону немало коштів, ремонтували дахові котельні, закупили новий пелетний котел не для того, щоб депутатська більшість віддала це в руки рейдерів”, наголошує голова комісії ЖКГ Олександра Куцан.

Під час акцій виступила і законно обрана громадою селищна голова Ольга Матюшина:

“Коли ви проводити реєстраційні дії, то треба перевіряти, чи парацевлаштований секретар ради. Микола Єременко в раді не працював жодної хвилини. Можна зайти на сайт НАЗК і подивитися, чи декларує він зарплату на цій посаді. Жодної гривні доходу. Як при цьому людина може казати, що вона – секретар ради? Раніше рейдерство було в судах, тепер навіть не треба суди. Рейдерити підпроиємства і навіть місцеві ради можуть через реєстраторів в ручному режимі”, – каже селищна голова Ольга Матюшина.

Мер Коцюбинського на акцію прийшла з своїм собакою – чорною вівчаркою, яку звати Нік.

Мін’юст обіцяє розглянути скаргу селищної голови найближчим часом.

“Скаргу Мін’юст отримав. Вона надійшла в Департамент держреєстрації та опрацьована. На цьому тижні буде вирішене питання щодо допуску скарги на розгляд комісією з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації”, – повідомляє заступниця міністра юстиції з питань держреєстрації Олена Сукманова.

Нагадаємо, 7 березня Ірпінський реєстратор безпідставно вніс в реєстр керівником Коцюбинської селищної ради депутата Миколу Єременка при тому, що він не був секретарем ради. Микола Єременко зізнався, що труїв собак і дозволяє собі принижувати жінок. Мешканці селища зазняли відео, після того, як він напідпитку стріляв з травматичної зброї.

Працівникик ради бояться виходити на роботу і третій тиждень робота захопленої адмінбудівлі паралізована. Мешканці засвідчили що до 2 ночі в Коцюбинській раді можуть сидіти депутати Ірпеня й були зафіксовані факти, коли документивиносили з ради в пакетах.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539