На велосипеді – на роботу: Київ долучився до флешмобу та відкрив велошколу

0

У п’ятницю, 13 квітня, сотні працівників київських компаній, організацій та установ взяли участь у флешмобі “Велосипедом на роботу”. На дороги також виїхали співробітники іноземних представництв в Україні.

Стартувала акція на Майдані Незалежності. Саме там Асоціація велосипедистів Києва організувала сніданок, фотозону і конкурси для тих, хто зміг заїхати в центр Києва перед роботою.

“Велосипедом у Києві їздить багато людей, і їздило б ще більше, якби для цього було більше умов. Велосипед може бути зручним і швидким видом транспорту для щоденних поїздок, якщо для цього створювати умови, зокрема, на робочих місцях. Сьогодні ми оголошуємо щорічний конкурс для роботодавців “Велопрацедавець 2018″. Цей конкурс проводимо вже дев’ятий рік, щоб відзначити найбільш зручні для користувачів велосипеда офіси”, – розповіла директорка Асоціації велосипедистів Києва Анастасія Макаренко.

Перемогу в конкурсі “Велопрацедавець року” отримає компанія, яка пропонує найкомфортніші велоумови для співробітників – щонайменше встановила велопарковку, можливо, має місце для переодягання та душ, і заохочує співробітників їздити велосипедом на роботу.

Цікаво, що у неділю, 15 квітня, у Києві відкривається велошкола з безпеки руху. Участь – безкоштовна, але за умов попередньої реєстрації.

А вже скоро велосипедистам дозволять їздити по столичних магістралях, адже такий підхід – частина затвердженої Київською міською радою Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста. У ній мова про те, що до 2025 року 5% усіх поїздок повинні здійснюватися велосипедним транспортом. Створення цілісної велосипедної інфраструктури дозволить місту зменшити затори на дорогах, знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу, покращити здоров’я жителів Києва і зменшити рівень травмування у ДТП.

Лише у 2018 році на її реалізацію заплановано витратити понад 50 мільйонів гривень.

 

Фото – Асоціація велосипедистів Києва

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539