Прокуратура вручила підозру депутату Коцюбинської ради Єременку

0

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату Коцюбинської селищної ради Миколі Єременку. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Єременка підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,3,4 ст. 358 ККУ (підроблення офіційного документу, повторне підробленні офіційного документу, використання завідомо підробленого документу, підроблення печатки).

“Так, встановлено, що вказаний депутат підробив і підписав рішення Коцюбинської селищної ради, відповідно до якого його обрано секретарем. У подальшому, зловмисник, як в.о. секретаря Коцюбинської селищної ради вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо дострокового припинення повноважень діючого селищного голови та підписав його”, – розповідають у відомстві.

“Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на призначення себе на посаду виконуючого обов’язки голови Коцюбинської селищної ради, вказаний депутат використав завідомо підроблені рішення Коцюбинської селищної ради, подавши їх до Відділу державної реєстрації виконавчого комітету Ірпінської міської ради”, – додають у прокуратурі.

В повідомленні також йдеться про те, що Єременко, з метою завірення підроблених документів відтиском гербової печатки Коцюбинської селищної ради, звернувся до селищної голови Ольги Матюшиної з проханням надати йому печатку. Отримавши від Матюшиної відмову про передачу гербової печатки Єременко замовив виготовлення та отримав нову печатку Коцюбинської селищної ради.

“Використовуючи підроблену гербову печатку, зловмисник таким чином затвердив підроблені документи щодо рішення Коцюбинської селищної ради про дострокове припинення повноважень Коцюбинського селищного голови  та про виконання обов’язків Коцюбинського селищного голови”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539