Як судовий авторозподіл обслуговує скандальну суддю Тищенко

0

Кілька років поспіль НПП «Голосіївський» відстоює в судах урочище Бичок, яке увійшло до його складу згідно з указом Президента Ющенка в 2007 році.

З березня 2017 судова епопея набула яскравих барв завдяки рішенню колегії Київського апеляційного господарського суду в складі Гончарова С.А., Тарасенко К.В. під головуванням скандально відомої судді Тищенко О.В. у справі № 910/11164/16. Цим рішенням судді фактично віддали урочище під забудову ОККО ТОВ «Авеста Буд».

Це рішення здивувало й обурило екологів, активістів та громадян, які стежать за процесом. Захисники урочища уважно придивилися до особи голови колегії, яка винесла таке рішення. У Фейсбуці був опублікований пост про майновий стан судді Тищенко О.В. (автомобіль “Лексус”, дві квартири, котедж під лісом), який не відповідає доходам, відображеним у її декларації.

І тут починається найцікавіше. Суддя Тищенко О.В. подає скарги в Вищу раду правосуддя, Генпрокуратуру та СБУ про напад на неї та про її переслідуванні захисниками урочища. Роздає публічні інтерв’ю, в яких звинувачує активістів (із зазначенням прізвищ) в кримінальних злочинах.

Активісти реагують на відверто шокуючу поведінку судді і, в свою чергу, подають скарги в ВРП. 01.11.2017 року було навіть відкрите дисциплінарне провадження щодо Оксани Тищенко. Але вже 14.03.2018 Вища рада правосуддя не побачила ніякого дисциплінарного проступку в діях судді, тож відмовила активістам у притягненні Тищенко до дисциплінарної відповідальності. За тиждень до засідання у активістів була інформація про сприятливе для судді рішення, за умови присутності в колегії члена ВРП Павла Гречківського – теж, до речі, фігуранта корупційного скандалу – аж на півмільйона доларів (кримінальне провадження № 42016000000002150 від 19.08.2016).

Перейдемо до найцікавішого. Зараз у Київському апеляційному господарському суді знаходиться ще одна подібна судова справа  – № 910/14803/17 про визнання незаконним Рішення Київської міської ради про передачу частини урочища Бичок під забудову ТОВ «Авеста – Буд». Ще один судовий процес, позивачем у якому виступає національний природний парк “Голосіївський”. І система автоматизованого розподілу ВИПАДКОВО розподіляє справу на колегію у складі Тищенко О.В., Тарасенко К.В. та Іоннікової І.А.!  Це просто абонобслуговування якесь виходить.

Ви припускаєте, колегія повинна взяти самовідвід, це ж так очевидно?  А ось і ні. Судді Тищенко та Тарасенко так не вважають.

Дивовижне у нас правосуддя. Всі рівні перед законом, ну правда ж? Аналізуючи винесені рішення, закрадаються підозри, що для судів «рівніше» великий нафтотрейдер з мільйонним доходом, ніж фінансований з бюджету НПП «Голосіївський».

P.S. Для повноти картини того, що відбувається, не вистачає “вишеньки на торті”. У вересні 2017 року суддя Господарського cуду міста Києва Привалов А.І., як і суддя Тищенко О.В., виніс рішення на користь забудовника, і текст рішення Привалова ДО КОМИ (буває ж таке, правда?) збігається з текстом рішення Тищенко.

Авторка: Тетяна Пистіна,  позаштатний кореспондент у газеті “Сільські Вісті”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539