Алкогольний Лас-Вегас на Святошині: активісти вилили 500 літрів сурогату (ВІДЕО)

0

На вихідних на Новобіличах зупинили роботу трьох наливайок. Активісти вилили понад 500 літрів сурогатного алкоголю.

5 екіпажів поліції приїхали на захист незаконних закладів. Усі наливайки працювали поблизу приймальні нардепа Третьякова.

Новобіличі стали своєрідним Лас-Вегасом – нелегальний алкоголь тут ллється рікою, п’яниці дебоширять та порушують спокій.

Двоє моїх неповнолітніх дітей щодня спостерігають непристойну поведінку відвідувачів цих закладів, які постійно влаштовують бійки на вулиці, сплять на лавочках біля наших будинків та дитячому майданчику, справляють природні потреби. Антисанітарія біля будинків зашкалює. Всі наші звернення до місцевої влади не дали ніякого результату, тому мешканці прилеглих будинків (і я в тому числі) вимушені виходити на вулицю та вимагати закриття цих наливайок, – зазначає Юлія Присяжнюк.

Такі заклади – системна проблема майже усіх спальних районів. Згідно з нещодавнім опитуванням киян, алкоголізм належить до трьох найважливіших проблем, які турбують громаду.  

Активісти Святошинської “Свободи” та ВГО “Сокіл” разом із місцевими жителями відвідали три заклади, які незаконно продають алкоголь на розлив. За підсумками рейду знищено близько 500 літрів алкоголю. У комірчинах наливайок знайдено чимало сурогатного алкоголю невідомого походження – пійло зберігали в поліетиленовій та пластиковій тарі, без будь-якого маркування чи акцизних марок. 

Відвідувачі свою людську потребу справляють просто на вулиці, не соромлячись перехожих та маленьких дітей, і блюють де заманеться. Постійні сварки між п’яницями та бійки. Ті хто перебрав, лягають спати прямо під деревами та на газонах. Яка може бути безпека у спальному масиві, коли поведінка п’яниць зовсім непередбачувана? Компетентні відповідальні органи не реагують. Терпець у людей обмежений і він увірвався. Надіятися приходиться на власні сили, – скаржиться місцевий мешканець Михайло Бакалюк.

Цього разу теж прибула поліція. Причому одразу приїхало 5 екіпажів.  Поліцейські намагались заборонити виносити сурогатне пійло і переконували залишити його на місці. Також погрожували затримати мене, проте за що саме затримати – пояснити не змогли.

Дивуюсь діям поліції, яка терміново прибула до наливайок у великій кількості, наче тут когось убили. Поліцейські застосовували  тиск та погрози в сторону активістів. Намагались затримати депутата Київради Антоненка. Потім несподівано відмовились від цієї ідеї. Не могли також пояснити, чому поліція нічого не робить з такими закладами. – зазначає громадський активіст Олег Симороз.

Примітно, що заклади розміщені навколо будинку по вулиці  Булаховського, 5д. У цьому будинку знаходиться приймальна депутатів від БПП – нардепа Олександра Третьякова та депутатки Київради Вікторії Мухи.

Слід зазначити, що ми вже не вперше навідуємось сюди – в одному з цих закладів уже виливали алкоголь.  На жаль, два місяці правоохоронці бездіяли, а заклади успішно працювали та приносили прибутки. Вочевидь, таке відбувається через непогані дивіденди і кришування з боку київської влади.

Разом з мешканцями будемо пильно стежити за роботою цих закладів. Якщо влада бездіє, то ми не дозволимо споювати киян.

Прохор Антоненко, депутат Київради, ВО “Свобода” спеціально для “Громади Київщини”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539