Суд по “Кампі” ще не відбувся, а забудовник “Орлан Інвест Груп” вже рекламує новий ЖК в бучанському лісі

0

30 травня о 14:00 має відбутися судовий розгляд по суті справи незаконної передачі під вирубку лісу біля “Кампи” у Бучі. Суд таки долучив до справи численні “нововиявлені обставини” юристів Бучанської ради, які намагаються довести, що лісу в Бучі ніколи не було.

Цікаво, що на попередньому засіданні щодо долі “Булгаківського лісу”, як його називаються жителі будинку за адресою Лісова, 1 б, у судді була можливість взагалі відхилити псевдодокази юристів Бучанської ради. А саме, врахувавши невідповідність клопотання Бучансбкої ради про долучення додаткових доказів імперативним нормам розділу 3 господарсько  процесуального кодексу (надалі – ГПК) на вимогу сторони прокуратури.

Цим судді могли пришвидшивши розгляд і так затягнутої вже на рік справи. Втім, озвучені юридичні порушення не можуть бути перепоною у бажаннях забудовників розквитатися з лісом. Вони попри все хочуть отримати зелене світло на його вирубку та знищити до корінчика це остогидле для них бельмо та німого свідка їхнього беззаконня!

“Значення доказів для справи дуже важливе”, “Долучення цих документів буде сприяти правильному вирішенню даного спору” –  в унісон переконували суддю юрист БМР Максим Бєляков та представники забудовників.

Прокурор Олександр Івашин звернув увагу суду на те, що ст. 80 ГПК регламентує порядок подання доказів. Що нові законодавчі норми було ухвалено ще 7 березня 2018 року. Тож, перехід до стадії підготовчого провадження по справі лісу біля Кампи, що відбувся 2 квітня, мав місце вже після ухвалення нових норм. А стоси своїх важливих доказів БМР додала взагалі 16 квітня і 31 травня.

Але чому тоді юрист Бєляков зробив це за старим законодавством? Скільки ж мусить продовжуватися перехідний період для бучанських “спеціалістів” в питаннях законності? Чому їх небажання знати норми мусить заоохочуватися судом?

Зухвалий почерк місцевої влади Бучі, а саме пряме нехтування закондавством чітко видно навіть на цьому засіданні.

А здавалось би,  хоча б елементарної легальності своїх дій протягом настільки важливого для всіх судового процесу можна було б дотримуватись…

А уявляєте, якби цей молодий чоловік Бєляков з таким же рвінням як він захищає забудовників працював на благо жителів Бучі? Ото б ми зажили!

Якими ж дикунами треба бути, щоб не замовити необхідні для дійсного визначення важливості лісу оцінки. Чому владу Бучі не цікавить вік, кількість, якість, розміри, стан деревини, яку забудовники збираються знищити? Невже очі молодих управлінців не бачать, а голова не розуміє, що якщо діаметр пенька дуба на зрубі 38 см, то мова йде вже точно не про піонерські насадження?

Дивує, що так важко через рік постійних звернень від своїх виборців прислухатись до них. І якщо не зупинити весь розгул одним вольовим політичним рішенням, як миттєво сталося б у цивілізованій країні, про прямування до яких ми весь час чуємо під час виступів наших обранців… то хоча б звернути увагу на чітке дотримання єдиних можливих та гостро необхідних для визначення суті справи процедур.  

Ні, дії юриста БМР демонстративно показують ключове: нічого особистого, просто бізнес. Ці люди не гідні носити звання держпосадовців та мають забути раз і назавжди, що буцімто несуть відповідальність за долю нашого міста.

“Я роблю гроші та вирішую питання” – от правдиве та міцне Федорукове гасло.

А поки громада з прокуратурою воює в судах із забудовниками, вони вже друкують каталоги, в яких на місці ще живого лісу малюють нові житлові комплекси.

Забудовник цинічно називає свій житловий комплекс “дерево чудес” і популяризує його як життя в гармонії з природою.

І вже ні для кого не секрет, хто заходить в Бучу, бо вже все забудував в Ірпені. Це Антон Мирончук та його компанія “Орлан Інвест Груп”.

Єдине, що не зрозуміло в цій ситуації, чому Бучанська міська рада так твердо стоїть на захисті інтересів цього забудовника?

Нагадаю, Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ “Комфорт ЛТД” та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.

Проте, представник забудовника замовив експертизу ділянки й вимагає дозволити йому будівництво на місці грабового лісу.

Авторка: Алінка Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539