Дівчата розмалювали свої тіла, рятуючи Осокорки від забудови (ФОТО)

0

Художники, моделі та фотографи влаштували мистецьку акцію на підтримку створення екопарку Осокорки.

“Забудова, що ведеться у природній зоні на Осокорках, неминуче призведе до знищення природної унікальної території і багатьох видів тварин, птахів, рослин, комах, серед яких є навіть занесені до Червоної книги. І мене, як місцевого жителя, не могло це не зачепити, – говорить “Громаді Київщини” учасниця та один з організаторів проекту Олена Ірхіна. – Ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми. І ось виникла ідея зробити фотопроект: розмалювати людей в образах цих мешканців.

За словами Олени, фотосесії заплановані у кілька етапів. Перша вже відбулась, друга – попереду, на Івана Купала, 6 липня.

“Так більше бажаючих – як художників, так і моделей, зможуть взяти участь”, – говорить вона. Та запрошує небайдужих художників долучитися до ініціативи.

“Таких унікальних місць, природних оаз, рекреаційних зон залишилось дуже мало, і їх потрібно берегти. Не хочеться одного разу вийти на прогулянку з дітьми у бетонне гетто і зрозуміти, що колись була можливість відстояти екопарк, де можна було познайомити малюків з природою, адже це дуже важливо для розвитку особистості”, – додає Ірхіна.

Нагадаємо, вже не перший рік люди протестують проти будівництва 43-х багатоповерхових панельних будинків на ділянці на лівому березі Дніпра – житлового масиву “Патріотіка”, вимагаючи створення екопарку “Осокорки”.

Захисники ділянок на Осокорках розповідають, що на луках недалеко від станції метро Позняки росте море квітів – люпини, іриси, ромашки, польові гвоздики та ще кількасот видів рослин, багато з яких є червонокнижними. Окрім того, ці дикі луки – місце гніздування і відпочинку птахів та тварин.

Окрім того, місцеві переконані, запланована забудова матиме не лише екологічні наслідки, а й приведе до неминучого транспортного колапсу, адже виникне навантаження на район у вигляді 100 тисяч нових мешканців.

Фото – Олена Ірхіна

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539