У Голосієві дитсадки не будуватимуть – грошей нема

0

Кошти на будівництво дитячих дошкільних закладів у Голосіївському районі столиці у 2018-2023 роках не передбачено. Про це повідомили у відповідь на запит жителю району Єгору Стадному у місцевій адміністрації.

“На весь район Багринової гори, Мишаловки та Китаєва, які тягнуться вздовж проспекту Науки, є п’ять дитячих садків, їх сумарна проектна потужність – 550 місць. Вже зараз вони переповнені – у них 711 дітей. Загалом найбільша криза у районі Багринової гори, за останній три роки там здали кілька будинків десь сумарно на 800 квартир. Водночас завершується будівництво нових висоток, сумарно десь на 400-500 квартир. До цього варто додати висотки першої хвилі забудови Багринової гори – це десь 1000 квартир. Пересічно в цих будинках переважають мешканці дітородного віку”, – говорить він.

Отже, садочки, по-перше, переповнені, а, по-друге, черга у них досить велика, і навряд чи скоротиться найближчі роки.

“Тому мені стало цікаво, чи планує влада щось з цим робити. переглянув різні програми та плани і нічого не знайшов, – продовжує Стадний. – Вирішив спитати і ще раз пересвідчився, що нічого не буде. Хоча у КМДА обнадійливо написали, що таки планує будівництво садочка в Голосіївському районі – на Андерса. Це за вісім кілометрів. Ще раз пересвідчився, що райони в Києві покроєні точно не для розвитку громад, Києву потрібні нормальні компактні самоврядування. А доти можна триста разів змінювати ДБН, дозволяти садочки хоч в підвалах, хоч на горищі, хоч в катакомбах, від цього краще не стане”.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Солом’янському районі столиці замість комунального садочка побудували приватний.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539