Мерська дендрофобія: чому в Ірпені дерева знищують та заливають бетоном?

0

Під час реконструкції парку “Перемоги” в Ірпені будівельники залили дерева бетоном. Про це “Громаді Приірпіння” повідомила мешканка Ірпеня Ірина Онищук.

Жінка переконана, що дерева, засипані асфальтною сумішшю, можуть загинути.

“Ведеться реконструкція парку “Перемоги”. Там знятий верхній шар грунту і деякі ділянки вирівнювали сумішшю з цементом і камінням. На вигляд, як бетоном залито. Тверде. Саме на такому майданчику, що вже в оточені тротуару з плитки, стирчать 2 дуби. Знайомий арборист сказав, що байдуже, бетон це чи будь-яка асфальтна суміш, дерево “дихати” не буде, почне хворіти і загине”, – розповідає Онищук.

При ближчому розгляді можна побачити, що дерева вкриті впритул до стовбурів.

“До речі, ніхто з громадськості досі не бачив проекту реконструкції цього парку. Лишається гадати, що то воно буде і скільки дерев так само постраждає. До речі, в цьому лісочку завжди пахло грибами, ще не так давно, зустрічала там рідкісних метеликів махаонів. Багато птахів і відусіль лунав їхній спів. Що лишиться нам після таких інновацій мера, не відомо. Але ясно одне: цей парк не заради дерев і для людей, а черговий пунктик жля піару”, – додає Онищук.

До слова, ялинки, які були пересаджені з площі біля Еко-маркету задля стели “творчого духу” до парку Правика, потроху всихають та гинуть.

Одна з них напівсуха зі зламаною верхівкою.

Як відомо, у Коцюбинському поблизу незаконної забудови крізь асфальт проросли гриби-печериці.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539