Смертельна небезпека біля станції метро Мінська: будівельники працюють над головами перехожих

0

Біля станції метро “Мінська” у Києві триває будівництво ЖК Smart Plaza Obolon (вул. Маршала Тимошенка, 21, корп. 1). Роботи ведуться впритул до дороги, магазинів та одного з виходів з підземки. Тобто фактично над головами перехожих. Про це повідомляють “Громаду Київщини” місцеві жителі.

На фотографіях, які отримала редакція, видно, що будівельну техніку підганяють до паркану, який огороджує будівельний майданчик, та вона перекриває увесь тротуар.

Відтак люди змушені ходити по автодорозі, де для них не облаштована тимчасова зона для проходу.

Продавці з яток, що розташовані поряд, зізнаються, що працювати їм вже котрий місяць страшно, але іншого виходу вони не бачать. Вони стверджують, що раніше на тротуарі взагалі стояв кран.

Варто зауважити, що згідно Державних будівельних норм ще до початку робіт забудовники мали визначити “небезпечні зони на будівельному майданчику та позначити їх відповідними знаками”, а також розробити план заходів аби “унеможливити допуску на об’єкт будівництва сторонніх осіб”.

У згаданому документі також йдеться про те, які зони вважаються потенційно небезпечними. Серед них: ділянки території поблизу будівлі чи споруди, що зводиться, зони переміщення будівельно-дорожніх машин, обладнання та зони, над якими переміщуються пристрої з кранами. Всі вони мають бути відповідно огороджені. Наприклад, межі небезпечних зон поблизу робочих частин, що рухаються, не можуть бути меншими ніж п’ять метрів.

Біля ж метро “Мінська” усі перехожі автоматично потрапляють на будівельний майданчик. Або ж ризикують потрапити під колеса автомобіля на проїжджій частині.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539