Суд по Совкам: справу штучно затягують?

0

Сьогодні не встигли перейти до розгляду по суті.

31 липня у Господарському суді Києва відбулося підготовче засідання за позовом прокуратури щодо розірвання договору оренди земельної ділянки нижнього каскаду Совських ставків з орендарем.

“Тітушки, які усвідомлюють, що все більше громади об’єднується з метою збереження від забудови унікальної екосистеми Совські ставки, вели себе як завжди хамовито і цього разу ще агресивніше”, – говорить активіст Олександр Юрченко.

“Представники Київради не компетентні представляти громаду, оскільки не можуть відповісти на прості запитання судді стосовно загальновідомих моментів по справі, – коментує киянин Максим Юр’єв. – Натомість разом з прокурором ще й заперечили проти приєднання до справи третьою стороною – орган самоорганізації населення «Совки», як представників громади”.

Зрештою суд не зміг перейти до розгляду по суті, бо перед самим засіданням забудовник для затягування часу подав до суду десь з сотню сторінок додатків, для ознайомлення з якими потрібен час.

Справа у тому, що вже багато років активісти протестують проти знищення екосистеми Совських ставків шляхом забудови цієї місцевості.

Вони заявляють, що детальним планом території на нижньому каскаді ставків передбачено будівництво житлового комплексу, що порушує вимоги чинного Генерального плану міста на період до 2020 року, оскільки в цій місцевості ще до 2010 року мав бути облаштований парк.

Орендарем землі є ТОВ “Господарник”. Воно отримало 19 гектарів у Голосієвському районі Києва ще у 2008 році. компанія належить власнику мережі продовольчих магазинів “Фуршет” депутату Київради від фракції “УДАР-Солідарність” Ігорю Баленку, згідно його декларації про доходи за 2016 рік.

Цільове призначення ділянки на той час: облаштування рекреаційної зони в поєднанні водоймища з будівництвом розважально-торговельного комплексу. Договір укладено на 15 років. Досі реалізація проекту не починалась.

А у 2018 році департамент містобудування та архітектури Київської мерії оприлюднив проект детального плану забудови території Совських ставків. За проектом, на місці ставків мали б вирости два десятки багатоповерхових будинків від 12 до 23 поверхів. Зрештою з 11 ставків нижнього каскаду мали б залишитися лише два великих водоймища та два маленьких. Про це говорять активісти.

Наступне засідання відбудеться 21 серпня.

Головне фото – Maks Yuriev

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539