Чому мешканці Оболоні проти облаштування у районі лікарні

0

У Києві за адресою Оболонська набережна, 9 біля парку “Наталка” за планом має з’явитися приватна лікарня, а поряд – парковка для кількох “швидких”. Частина місцевих жителів виступають проти такої ініціативи.

Нині вони протестують проти встановлення будівельної огорожі. Та необхідна, адже власник хоче реконструювати будівлю – надбудувати щонайменше один поверх.

Погодження на такі дії забудовник має. У вересні 2017 року ТОВ “Медінком” отримало в оренду на десять років ділянку 0,4763 га для експлуатації та обслуговування готельного комплексу на Оболонській набережній. Згодом Департамент містобудування та архітектури надав дозвіл на реконструкцію готелю під медичний центр.

Представники ж ініціативної групи мікрорайону “Оазис-Оболонь” у соціальній мережі запевняють: за будівельними нормами лікарні та стоянки для карет «швидкої» бути не може, адже житлові будинки недостатньо віддалені від об’єкта: у 15 метрах розташований житловий будинок, у 25 метрах – дитячий садок.

Важливо зауважити, що у Державних будівельних нормах для закладів охорони здоров’я записано: відстань між корпусами закладів охорони здоров’я і житловими будинками має бути не менше 30 м.

Окрім того, у разі будівництва, за переконанням місцевих, для них стануть недоступними Оболонська набережна і частина рекреаційної зони – парк “Наталка”.

«Ця будівля свого часу мала бути передана у комунальну власність міста. Не один рік тривали суди. Зрештою її попередній власник продав споруду ТОВ “Медінком”. І громада одразу виступила проти будівництва лікарні на 49 ліжок», – говорить “Громаді Київщини” Юрій Андрійчук, член ініціативної групи.

Він розповідає, що місцеві жителі зверталися і до районної адміністрації, і до КМДА.

Проте нові власники все-таки проводили внутрішні роботи з переобладнання. “Переважно ночами. Вже викопали два поверхи вниз. Нині хочуть будувати вгору”, – уточнює він.

На сайті приватної клініки зазначено, що планується відкриття медичного центру міжнародного стандарту із залученням не тільки найкращих українських, а і іноземних фахівців, перераховуються напрями роботи, серед яких кардіологія, урологія, терапія. “Згідно державно-будівельних норм України, медичному центру забороняється створення інфекційних відділень, моргу та утилізація біовідходів”, – зазначається на сайті. До того ж мовиться й про те, що “компанія має дозвіл на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення в зв’язку з встановленням тимчасової огорожі на період реконструкції будівлі”, після планується паркан зняти, аби не обмежувати пересування.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539