Коцюбинське передає досвід Іванківцям Житомирської області

0

Коли депутатська більшість не голосує за розподіл бюджетних коштів – доводиться бути креативним. У Коцюбинському ми назбирали гроші на апарат солодкої вати і на батут. Тепер на свята в громаді ми можемо зібрати кілька тисяч гривень на благодійність.

Вже збирали кошти на лед-ліхтарі і успішно їх встановили не лише в під’їздах, але й зробили ліхтарі на вулицях. Зараз збираємо кошти для закупівлі поштових скриньок. Збирали кошти на корм для тварин, яким шукають активно сім’ї та на ніші потреби громади.

13 вересня я поїхала у селище Іванківці Житомирської області. Тут громада погодилася навчитися, як можна організовувати заходи і збирати кошти для вирішення соціальних потреб.

Я їх вчила, як крутити вату.

“Ми батут та апарат солодкої вати, які придбали спеціально для Іванківців, передамо на баланс громадської організації – “Гараш”. Таку назву придумали діти громади. Зараз подані документи на реєстрацію.  Зібрали десь 1 500 грн. За ці гроші куплять фарбу і зроблять завдяки трафаретам творчий простір у школі і садку. Зокрема будуть робити такі сходи, як у школі в селищі Коцюбинське”, – говорить Богдана Чернюк, яка навчається в школі Бердичева, але мешкає в Іванківцях.

Результат пошуку зображень за запитом "сходи школи неправильні дієслова Куцан"

“Людям дуже сподобалося – особливо дітям. Ми хочемо щовихідних виноситибатут і вату, щоб збирати гроші на соцпроекти і на потреби молоді. Хочемо розчистити територю біля ставка і зробити пляж і поставити бесідку для відпочинку”, – додає учениця.

Окрім батуту і солодкої вати для дітей Іванківців організували своєрідний парк професій. Такі заходи ми проводили для дітей свого селища до Дня захисту дітей – “Парк професій”.

Пожежники погодилися показати дітям Іванківців особливості своєї професії.

Були силовики, які давали можливість знайомитися з своєї амуніцією.

Та кінологи, які показували дітям натренованих собак.

Громада Коцюбинського передала не лише досвід залучення громади для реалізації культурних та освітніх проектів, а й допомогла громаді створити сайт – “Громаду Житомирщини”. Студентів навчають, як користуватися сайтом, щоб залучати громаду для контролю місцевого самоврядування.

Авторка: Олександра Куцан, мешканка селища Коцюбинське для “Громади Житомирщини”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539