Відкриття Пластового року (ФОТО)

0

15 вересня у Маріїнському парку близько тисячі киян відкрили пластовий рік.

До лав столичного Пласту – черги. Долучитися до організації можна на сайті пластового руху. Пласту бракує виховників та виховниць, тому організація запрошує батьків, які погодяться взяти на себе цю почесну місію. Для тих батьків, які не були пластунами – організовуються спеціальні тренінги, де розповідають про історію організації, цінності і задачі Пласту, роль волонтера в організації та особливості методики пластового виховання. Також існує онлайн курс для тих, хто замислюється стати частиною українського скаутського руху, – розповідає старший пластун Олег Вдов’як

Кожен рій має виховника або виховницю і шикується під своїми знаменами. Рій налічує  до 13 дітей.

Виховники дають останні настанови перед тим, як розпочнуться урочистості.

Пластуни одне одному поправляють відзнаки. Після літніх таборів вони здобули чимало нових відзнак. Батьки або й самі новаки дбайливо пришивають їх до однострою. Відзнаки – гордість пластунів.

Діти раді бачити своїх братчтків та сестриць, адже не бачились майже усе літо.

Після урочистого відкриття пташат, якими, як правило, є дошколярики, переводили до новаків та новачок.

До цього в цих дітей були пташачі сходити і відтепер вони стануть новацькими.

Для нашої родини Пласт – дуже важлива частина життя. Ми не могли дочекатися досягнення Ангелінкою мінімального віку (2 років), щоб вступити до Пташат, і з того часу ми беремо активну участь в усіх заходах. Пласт – це найкраще середовище, в якому дитина може перебувати сьогодні, тут вона переймає цінності та принципи, які роблять її гарною людиною. Крім того, Пласт – це сходинка до успіху, оскільки пластуни та пластунки визначають майбутнє держави сьогодні та здійснюють зміни в країні. Я пишаюсь тим, що ми – частина великої пластової сім’ї, – каже Христина Голинська, мама новоприйнятої новачки Ангеліни.

Так пластовий рік відкрила станиця Київ.

У цей же день по всьому світу пластуни провели урочистості. Ось так святкували у Бостоні.

 

Фоторепортаж: Віти Думанської та Ірини Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539