Печерський суд: Рекетирам Прилипка дали 2 місяці СІЗО

0

Печерський районний суд Києва 17 вересня обрав міру запобіжного заходу рекетирам з Гостомеля, яких, за твердженням Нацполіції, зібрав мер Гостомеля екс-регіонала Юрія Прилипка. Усі семеро затриманих перебуватимуть в слідчому ізоляторі 60 діб без права внесення застави. Про це редакції “Громади Приірпіння” повідомили журналісти, які були на засіданні.

“До зали суду по черзі заводили затриманих Віталія Черінського на прізвисько “Лисий”, Олексія Цибуленка на прізвисько “Цибуля”, Владислава Кучерука, Андрія Парахіна – його прокурори називають “смотрящим” в Приірпінні, Олександра Домашевського та Віктора Горовенка. По кожному з них приймалося окреме рішення. Адвокати просили про можливість внести заставу, взяти підозрюваних у тяжких злочинах на поруки але суддя не задовольнила їхні клопотання. Щодо Цибуленка захисники розповідали про його тяжкий стан здоров’я та неможливість перебування в СІЗО”, – розповідає Леонід Фросевич.

 

“Цікаво, що Парахін, який нещодавно вийшов з в’язниці й судимість якого не погашена, почав запитувати в судді, що означають слова “смотрящий” та “общак” і що він не розуміє, яке до того має відношення. За словами прокурора, в Парахіна букет тяжких злочинів і декілька “ходок””, – додає Фросевич.

Суддя задовольнила повністю клопотання прокурора, який наголосив, що є ризики втечі підсудних. Прокурор вказував на скоєння тяжких злочинів усіма затриманими й необхідність тримання їх під вартою. Також прокурор наголосив, що всі зловмисники, окрім одного, ніде не працюють.

За словами Фросевича, у кожного затриманого було по два адвоката, які заявили, що будуть оскаржувати рішення Печерського суду.

Гостомельський голова Юрій Прилипко в свою чергу звинувачує журналістів в наклепі, обіцяє шукати в суді честь та гідність, а саму справу вважає замовленням його політичних опонентів, які, за його словами, проти створення Гостомельської об’єднаної громади.

 

Нагадаємо, 15 вересня поліція під процесуальним керівництвом ГПУ затримала злочинну організацію з числа колишніх спортсменів та раніше судимих осіб за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Правоохоронці з’ясували, що організація діяла під прикриттям Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка. Зловмисники займалася розбійними нападами та вимаганням неіснуючих боргів,  застосовували силу і зброю, а також займалися шантажем і пошкодженням чужого майна.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539