Заповідне урочище Бичок: прокурор чи забудовник – хто кого?

0
Увага! В четвер, 20.09.18, о 12 год 30 хв у Київському апеляційному господарському суді за адресою вул. Шолуденка, 1, зал судових засідань №9 – має відбутися судове засідання по справі №910/2323/18 за позовом заступника прокурора міста Києва до ТОВ “Авеста-Буд” та Київської міської ради про усунення перешкод та зобов’язання вчинити дії.
Склад колегії суддів: головуючий суддя Зубець Л.П., судді Алданова С.О. та Мартюк А.І.
Нагадаю, що справа №910/2323/18 – це одна із чотирьох діючих судових справ проти забудови частини національного природного парку “Голосіївський” – заповідного урочища Бичок, яке згідно Указу Президента від 27 серпня 2007 року “Про створення національного природного парку “Голосіївський” У ПОВНОМУ СКЛАДІ УВІЙШЛО ДО НОВОСТВОРЕНОГО ПАРКУ, тим самим набуло не просто статусу об’єкта природно-заповідного фонду (ПЗФ), який воно, насправді, мало і до Указу Президента, перебуваючи у складі регіонального ландшафтного парку (РЛП) “Голосіїв” – але набуло статусу об’єкта ПЗФ загальнонаціонального значення! Втім, не дивлячись на Указ Президента, ігноруючи закон “Про природно-заповідний фонд України”, зокрема, частину 7 цього закону, та цілу низку інших законів, Київрада ще за часів Черновецького роздерибанила значну частину урочища Бичок – віддавши його ділянки в оренду комерційним структурам під забудову. Згодом всі ділянки були прокуратурою повернуті через суд – всі, КРІМ ОДНІЄЇ! Це ділянка лісу площею 2,6 га, що була віддана під забудову такому собі ТОВ “Авеста-Буд” (належить харківським та закарпатським екс-регіоналам), яке вже ПОВНІСТЮ ЗНИЩИЛО 40 соток заповідного лісу!

Вирізана під корінь частина урочища Бичок для АЗС “ОККО”. На ній же у злочинний спосіб під час дії судової ухвали про заборону будь-яких дій на спірній ділянці під прикриттям бандитів були встановлені бетонні блоки, які потім, знову ж таки, у злочинний спосіб – зареєстровані як нерухоме майно ТОВ “Авеста-Буд”.
Отже, на знищеній ділянці лісу – цінної заплавної діброви, ТОВ “Авеста-Буд” має збудувати комплекс АЗС – який вона готує для “Галнафтогазу”, тобто для “ОККО”! Те саме “ОККО”, що корчить із себе добропорядного та законослухняного гравця на нафтовому ринку і яке останнім часом прославилось не тільки незаконними АЗС (наприклад, вул. Ревуцького, 8) та, відповідно, протистояннями з киянами, але й гучними обшуками, які проводило СБУ в його офісах в рамках кримінального провадження за статтею ККУ 110-2 (фінансування сепаратизму).
Те, що ТОВ “Авеста-Буд” – то просто брудна фірма-прокладка для “ОККО” (наряду з іншими прокладками типу ТОВ “Гуель-парк”) – яка, відповідно, виконує таку ж брудну роботу по освоєнню сумнівних і отриманих у незаконний спосіб земельних ділянок, щоб потім туди зайшло “біле і пухнасте” “ОККО” – було ясно давно! І цьому є ряд беззаперечних фактів і доказів, у тому числі фото- та відеоматеріалів. Але останній штрих у цій історії – обшук СБУ в офісі “Галнафтогазу” (“ОККО”) – в ході якого був знайдений ряд печаток різних товариств з обмеженою відповідальністю – власне, ті самі фірми-прокладочки. І серед них – печатки ТОВ “Авеста-Буд”!.. Всі печатки, виявлені в ході обшуку – на разі арештовані!
То чи можливо у нас законним шляхом перемогти винищувачів заповідного лісу, враховуючи, що заступник прокурора м. Києва Сергій Репецький не просто подав позов, а й навіть був присутній особисто на одному із судових засідань по справі №910/2323/18 в суді першої інстанції – тобто в господарському суді м. Києва? Втім, це не збентежило ні відомого адвоката ТОВ “Авеста-Буд” А. Туніка, який, до речі, є адвокатом у справах по інших незаконних ділянках для “ОККО” і який потім у своїй промові із глузуванням говорив про присутність “ЦІЛОГО заступника прокурора Києва на судовому засіданні”, ні суддю С. О. Щербакова, який повністю відмовив у позовних вимогах прокурору на радість забудовникам.

Адвокат ТОВ “Авеста-Буд” і, одночасно, ТОВ “Гуель Парк” Андрій Тунік вітає вас, панове!.. (фото зі статті АЗС на Ревуцького: скандальний вчинок адвоката компанії потрапив на камеру)

Отже, з одної сторони, маємо позицію прокуратури, маємо позицію Міністерства екології та природних ресурсів, юристи якого чітко стоять на захисті цілісності природно-заповідного фонду України та яке є третьою стороною у справі на боці позивача – прокуратури. Маємо позицію Національного природного парку “Голосіївський” – на директора якого “Галнафтогаз” подав цивільний позов у суд в якості помсти за незмінну позицію і судовий позов по урочищу Бичок в іншій, паралельній судовій справі, де позивачем є НПП “Голосіївський”! Маємо незламних і непідкупних громадських активістів та екологів, що роками борються за урочище Бичок! З іншої сторони, маємо позицію Київради на боці винищувачів лісу та компашку від “ОККО” – ТОВ “Авеста-Буд” із бандами найманих спортсменів-тітушок. Хто кого?

Тітушки звичайні. Охороняли незаконні роботи на Бичку, що проводилися 31.08.16 – 01.09.16 всупереч ухвалі суду від 30.08.16 про заборону будь-яких дій на спірній ділянці.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539