Нові ЖК та паркінги Оболоні: з чим не згодні місцеві жителі

0

23 жовтня о 10.00 на засіданні комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування має бути розглянутий проект рішення Київської міської ради про затвердження детального плану у межах кількох вулиць в Оболонському районі. Мова про території у межах вулиць Північна, Прирічна, Маршала Малиновського, проспектів Оболонського та Героїв Сталінграду .

26 січня 2018 року в Оболонській РДА відбулося громадське обговорення детального плану. Під час нього кияни зробили свої зауваження. Приміром, містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території, передбачає збільшення житлової забудови на 244 тис кв. метрів та збільшення кількості населення на 7112 осіб, проте нічого не каже про будівництво нових шкіл, дитячих садочків, лікарень, транспортних розв’язок. Для запланованих шести тисяч нових мешканців передбачено лише 35 нових місць в дошкільних навчальних закладах. Виявляється, причина у тому, що розробники проекту вважали, що в дитсадках району є резерв в 1441 місце, а в школах – на 3000 місць, а відтак будувати нові дитсадки і школи немає потреби. Але станом на вересень 2018 року у 46 комунальних дитсадках Оболонського району фактична кількість дітей – 8907, а проектна потужність лише – 7530.

“Особливе занепокоєння викликають правки, внесені вже після громадських слухань. Пропонується, аби в межах вказаних вулиць з’явилися нові майданчики під забудову, про які раніше ніхто не заявляв”, – говорить жителька Оболоні Тетяна Мілевська.

Окрім того, такий план призведе до знищення озер і зелених зон району, переконані оболонці.

Біля кінцевої зупинки трамвая №16 мають з’явитися будівлі

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539