З обласного бюджету дали 150 000 на школу в Іванківцях

0

25 жовтня Житомирська облрада прийняла рішення про виділення 150 000 грн на школу в Іванківцях. Про це “Громаду Житомирщини” повідомив заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов.

“Рішення пройшло, є 150 тисяч на Іванківську школу. Коли я був у вас в Іванківцях на зйомках (телепрограми “Нові лідери” – прим.ред.) я казав про співфінансування обласного бюждету  50 % на 50%. Пропозиція була включена (в порядок денний облради – прим. ред.) після того як Семенівська ОТГ підтвердила, що готова співфінансувати. Коли в Семенівській громаді буде чергова сесія вони мають розглянути своє питання і додати своє співфінансування”, – повідомляє Щебетов Роман.

Нагадаємо, що в селищі Іванківці Житомирської області відбулася зйомка телепрограми “Нові лідери”. Учасників розбили на дві команди – синіх та жовтих. Команда синіх запропонувала в якості системних змін зайнятися питаннями школи, яке турбувало мешканців.

“Коли ми приїхали до Іванківців, добре розуміли – щоб дізнатися про найбільш важливі проблеми, треба питати людей, а не місцевих чиновників. Громада поділилася з нами головним хвилюванням – подальше функціонування школи, де є проблеми з пожежною безпекою, під загрозою. Нам було очевидно, що дійсно вирішити проблему школи власними силами, за тиждень і без бюджетних коштів не вийде. Тому, ми задіяли всі інструменти які мали – в тому числі, заставили чиновників обласного рівня та депутатів, звернути увагу на це важливе питання та перестати бездіяти. Сьогодні я щиро радію, що ми отримали бажаний результат. Тепер бюджетні кошти запрацюють в інтересах громади”, – зазначає учасниця команди синіх журналістка СТБ Ірина Заславець.

Судді робили висновки з огляду на змонтовані сюжети і не були на місці події під час зйомок.

“Ми написали звіт про совою роботу і він був у кожній оселі. Підзвітність перед громадою – це обов’язок кожного, хто хоче отримати голоси громади. І у нашої команди дійсно була командна гра. Інакше ми б не отримали 72 % підтримки мешканців. Питання пожежної безпеки в освітніх закладах – це питання №1. Не дай Бог, буде пожежа і хтось постраждає? Що потім скажемо ми, учаники “Нових лідерів” і телеканал? Ми тут були і не вирішили питання безпеки? Тому це результати командної роботи”, – наголошує селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, яка пообіцяла у разі перемоги віддати свій 1 000 000 грн учаснику жовтої команди – лікареві Зауральському.

“Хотілося б додати, що дуже сильно мою громаду стурбував закид журі про те, що запрошення на дитяче свято “Парк професій” пожежників, поліцію, кінологів – це використання адмінресурсу. У Коцюбинському, де депутати рік не голосують за розподіл бюджетних коштів, свято в такому ж форматі організовували волонтери. Адмінресурс – це ресурс, яким може скористатися лише один учаник виборчого процесу. Поліція, пожежники, як і медики, яких можуть запрошувати громадські організації, такі як “Пацієнти України”, – це не адмінресурс. Їх на дитяче свято може запросити кожен. Це могла зробити як команда жовтих, так команда синіх. І пожежники, і поліція, і лікарі – це ті професії, які мають бути цікавими дітям і “Парк професій” – це той формат, який може для дітей провести будь-яка громада мінімальними зусиллями і позабюджетним коштом”, – каже Матюшина.

Завдяки батуту і апарату солодкої вати, який передали новоствореній ГО “Гараш” учасники команди синіх, уні мешканці Іванківців вже реаліховують свої перші проекти.

Наступний прямий ефір програми “Нові лідери” дивітсья 25 жовтня о 22:20.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539