Що відомо про нових заступників Кличка: стрілянина у Василькові та зв’язки з минулою владою

0

Сьогодні Київська міська рада призначила Марину Хонду та Володимира Слончака на посади заступників голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень, повідомляє прес-службу адміністрації.

Відомо, що Марина Хонда досі очолювала департамент суспільних комунікацій. До того працювала у секретаріаті Київської міської ради. У серпні 2010 року призначена на посаду начальника Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю. А з 2008 року працювала начальником юридичного управління ТОВ “Концерн Київпідземшляхбуд”. Має стаж державної служби понад 14 років.

Її називають протеже екс-заступник голови КМДА Валерія Борисова (був і у Партії Регіонів, і у Нашій Україні).

Свого часу вона курувала комунальними ЗМІ. Кажуть, що у той час, а це 2013 рік, оголошення про проведення конкурсів на продаж найпривабливіших комунальних активів публікувалися в спецвипусках офіційних газет Київради, зокрема, “Хрещатик”, а бачити їх могли лише свої.

Інший новий заступник – Володимир Слончак досі очолював управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради. Здійснював представництво територіальної громади Києва в особі Київської міської ради у наглядовій раді приватного акціонерного товариства “Холдингова компанія “Київміськбуд”, обіймаючи посаду голови наглядової ради. Має стаж служби в органах місцевого самоврядування – 12 років.

Під час призначення він сказав: “Мої двері завжди відкриті до конструктивних пропозицій, фахових ідей та професійних порад”.

У 2015 році Слончак балотувався на виборах до Київради по 19-му округу Дарницького району столиці від партії “Блок Петра Порошенка” Солідарність”, як член цієї партії. Але зазнав невдачі.

У мережі можна знати відео, як молодий політик обіцяє посадити у Дарницькому районі 15 дерев, але обіцянку не виконує.

А ще Слончак відомий інцидентом у Василькові. За інформацією прес-служби «Київміськбуду», на главу їх наглядової ради було скоєно збройний напад. Мовляв, на машину, у якій їхав напали невідомі, врятувалося вдалося лише на подвірї відділку поліції.

“Все відбувалося зовсім не так, як намагається подати “Київміськбуд”, – прокоментував тоді ситуацію речник київської обласної поліції Микола Жукович. – Чиновник каже, що це було збройний напад на нього, але приїхала на звук пострілів поліція побачила, що саме Володимир Слончак ходить по двору пожежної частини (а не поліції!) З мисливською рушницею, зробленою на базі автомата Калашникова. Ні водій, ні пасажири «Мерседеса» не були озброєні. Все вигадки про пістолет, нібито вилученому у них, а потім загублений поліцією, засновані на тому, що у одного з чоловіків, Руслана Діденко, виявилося при собі дозвіл на носіння зброї. Але самого зброї не було! Більш того, побитий був саме Діденко. Слончак, правда, теж ходить з замотаної рукою і стверджує, що його поранили”.

Нині Слончак володіє ділянкою землі у Василькові, а його дружина – квартирою у 42,9 квадратних метрів. Про це йдеться у його декларації. Має годинник Frederique Constant, вартість якого не вказана, але з відкритих джерел можна дізнатися, що понад 23 тисячі доларів, та автомобіль Jeep Grand Cherokee. Заробітна плата 377 тисяч гривень за рік. Зазначена готівка – 30 тисяч доларів та 400 тисяч гривень. У дружини – 10 тисяч доларів та 200 тисяч готівкою.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539