Пане Порошенко, чому в Україні можна захоплювати міста без танків?

0

В Україні ввели воєнний стан в 10 областях. Підписаний президентський указ. Відголосувала Верховна Рада.

27 листопада українці, яким сказали, що воєнний стан введено, читають про те, що в Одесі захоплений медуніверситет. Про це заявляє Міністерство охорони зоров’я. Для розуміння – це структурна одиниця Кабміну, де є Мін’юст та МВС.

У мене, громадянки України, яка розуміє, що в Одеській області, де оголошений воєнний стан, просто і легко рейдернули університет, ця новина викликає дике несприйняття. Тобто ми не можемо утримати університет, який підпорядкований профільному міністерству? І МОЗ про це повідомив в ЗМІ?

А як ми тоді втримаємо міста? Я особисто знаю, що в моєму селищі 5 разів безкарно зносили з реєстру селищну голову Ольгу Матюшину (БПП) і нікого не карають. У мене і ще понад 2000 мешканців 5 разів крали голос після виборів.

По суті ця заява МОЗ в ЗМІ вкотре підтверджує: виконавчий орган влади – Кабмін надцятий раз розписався в своїй імпотенції й підставив головнокомандувача Порошенка.

Як мало би бути.

Міністр охорони здоров’я пані Супрун набирає іншого члена Кабміну – міністра юстиції Петренка. І каже йому:

“Пане Петренко, при всій повазі, у Вас повний бардак. Чому у нас захоплений Одеський університет? У нас що реєстратори в статусі безкарних божеств? Мені що після того, як гарант ввів воєнний стан, а парламент, який нас призначив на посади, підтримав указ президента і введення воєнного стану, вийти з заявою в ЗМІ, що ми не можемо втримати в Одесі медуніверситет? У нас так міста почнуть захоплювати. Ви там щось робите на системному рівні з цією проблемою?”

І тут Петренко каже: “Пані Супрун, дякую, що повідомили. Відреагуємо негайно. Реєстратор може скасувати свою дію як помилкову. У нього є повноваження. Зараз ми це питання вирішимо і дійсно, треба вжити системних заходів. Бо це набирає обертів по всій країні і стає неконтрольованим. Зараз наберу пана Авакова, хай його люди підключаються в Одесі і до завтра дадуть прокуратурі все необхідне, щоб вони могли йти до суду й притягати до відповідальності. Бо якщо не буде покарання за такі дії – то це небезпечний сигнал в умовах війни. Наберу.”

Проходить година. Петренко набирає Супрун: “Я говорив з паном Аваковим. За поданими Вами заявами вже оперативно працюють правоохоронці. Сподіваюся не менш оперативно спрацює прокуратура і будемо в ЗМІ говорити про те, як ми упередили спробу захоплення університету. Реєстратор за щасливим збігом обставин дійсно скасував свій запис в реєстрі як помилковий. Тепер справа за правоохоронними органами”.

Нагадаю, що і Аваков, і Петренко – представники “Народного фронту” в Кабміні. Тобто партії, яка за 4 роки при владі, починаючи з найвищого рейтингу на виборах, тепер має майже нульовий рейтинг і пробує нагнати його рекламою, яка фінансується з наших з Вами податків.

І було б доцільно спробувати вжити дієвих заходів, щоб показати країні, що влада є не лише на синьо-жовтих білбордах…

Але в Кабміні, де Аваков не може працювати, а Мін’юст зволікає, навіть після введення воєнного стану ситуація не змінилася. Тому МОЗ не залишилося нічого, як вийти із заявою в ЗМІ й шокувати українців тим, що виконавча гілка влади ні на що не здатна.

І що б не робив Порошенко, партнери по коаліції з “Народного фронту” виглядають якось так…


Чому сталося, як сталося і чим це загрожує Україні?Одеський медуніверситет захоплений. Аналогічно можна захопити кожне місто і селище в Україні.

Так в Коцюбинському реєстратори 5 (!!!) разів безкарно викидали з реєстру законно обрану громадою селищну голову Коцюбинського – Ольгу Матюшину, яка обиралася як кандидат від Блоку Петра Порошенка (!!!). Тобто, влада на всіх щаблях і правоохоронні органи не можуть відстояти законний вибір людей… Хто буде вірити в те, що ця влада здатна захистити людей від зовнішнього ворога?

В суді ми вже довели, що в 2016 році переворот був проведений незаконно. Є рішення суду. Ніхто не покараний. Пройшло кілька років. І що? В реєстратора все чудово. Це сигнал для всіх реєстраторів країни – можна замінювати спокійно мерів Маріуполя та інших міст. Нічого за це не буде. Ну, хіба доступ до реєстру можуть закрити на пару місяців…

Тобто міста в Україні можна захоплювати без танків.

І Мін’юст та МВС тут безсилі… Навіть коли йдеться про захоплення в Одесі, де введений воєнний стан, про захоплення медуніверситету… Все, що залишається пані Супрун – робити заяви в ЗМІ.

Так і це ж не єдині відомства Кабміну, хто множить імідж Порошенка на нуль. У нас є ще віце-прем’єр і міністр ЖКГ Геннадій Зубко. Він так старався на своїй посаді і працював, що президенту довелося в ручному режимі включати опалення в населених пунктах…

Тобто Кабмін у нас став набором горе-менеджерів, які просто не здатні виконувати свої функції і в яких все валиться з рук (Супрун не стосується. вона витискає максимум). І це в умовах війни…

І в мінусуванні рейтингу Порошенка за 5 місяців до виборів винна не “Батьківщина”, яка на Київщині покриває дерибанників Біличанського лісу. 

Тут є просто дикий непрофесіоналізм і пофігізм ключових членів Кабміну в умовах оголошеної війни. Це як громадянин України я прирівнюю до державної зради.

Авторка: Ірина Федорів, мешканка Коцюбинського, журналістка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539