“Ні!” будівництву багатоповерхівок замість басейну на Оболоні, – до Київради прийшли активісти

0

Від самого ранку біля входу до Київради зібрались активісти, які виступають проти знесення спортивного комплексу “Акваріум” та побудови на його місці житлового комплексу.

Спочатку до приміщення їх не пускали, але потім депутати від “Свободи” провели людей, передає кореспондент “Громади Київщини”.

Нагадаємо, на місці приватного елітного спортивного комплексу “Акваріум” (проспект Героїв Сталінграда, 45) уже давно запланували будівництво. Ще на початку року Гарік Корогодський, один із двох власників цієї будівлі, у своєму пості у Facebook повідомив, що спорткомплекс є збитковим, тож настав час для змін.

На його місці буде побудований житловий комплекс із фітнес-клубом, тенісними кортами. У межах цього проекту буде опоряджено й озеро – почищено та впорядковано, – зауважив він тоді.

Під час громадських слухань виявилося, що Корогодський прагне побудувати кілька 28-поверхових будинків на 660 квартир і 1300 мешканців. Для цього йому необхідно змінити функціональне призначення земельної ділянки з території громадських будівель та споруд на багатоквартирну житлову забудову висотної поверховості.

Пізніше журналісти з’ясували, що чиновники Київради підробили документи, щоб протягти скандальні будівництва в обхід нового закону, пише видання Наші гроші.

Загалом депутати сьогодні мають розглянути 200 питань містобудування та землекористування. Серед них скандальні питання розірвання договору оренди землі на Поштовій площі, створення парку на Осокорах та детального плану території на Оболоні.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539