Чому Мін’юст відмовився поновлювати мене в реєстрі як селищну голову?

0

5 грудня зранку мій представник приїхав до Мін’юсту. Йому повідомили, що відповіді на мою скаргу, якою я вимагаю скасувати протиправну реєстрацію Сергія Даніша як в.о. голови селища, ще немає.  Представник написав заяву, щоб отримати документ і зареєстрував її.

Коли журналісти телефонували і брати коментар в Мін’юсті, то їм повідомили, що рішення відправили нібито поштою. Такі дві суперечливі інформації я отримала протягом години. Тому, я вирішила їхати сама до Мін’юту.

У Мін’юсті тягнули як могли. Мене перепитували, чи я не піду геть. Але я чекала півдня до самого вечора. У цей час самопроголошений Сергій Даніш похизувався тим, що “ваша подружка чекає зараз в Мін’юсті відмову”. Тобто, вже йому, не стороні, повідомили, яким буде рішення Мін’юсту, де колегія влаштувала цирк і голосування просто на розгляді колегії, хто за Даніша, а хто за Матюшину, просивши людей піднімати руки.

Може ще б колегія дала нам відголосувати за кандидатуру на Міністра юстиції? Навіщо виборці голсоували в 2015 році за мера і навіщо парламент голосував за формування Кабміну, якщо все можна вирішити на колегії в Мін’юсту.

Мені надали відмову в кінці робочого дня.

6 грудня, з огляду на те, що ми бачили в Мін’юсті, ми дійсно мали підстави вважати, що може мати місце тиск на трійку суддів апеляційного суду, які розглядали позов самопроголошеного Єременка, і тому, коли нам відмовили в суді у долученні додаткових доказів – я заявила відвід трійці суддів. Мені відмовили у відводі і рішення суддів приємно здивувало тим, що на відміну від Мін’юсту, суд дослідив документи і зрозумів, що рішення, які підписував Єременко та печатка – підробні.

У мене викликає щирий подив, як Мін’юст зміг побачити, що реєстратор допустив порушення, і поновив мене в реєстрі, а коли були аналогічні дії проведені Данішем – то колегія дійшла іншого висновку.

Єременко секретарем ніколи не був. Рішення суду вступило в силу. Ніхто крім мене, законно обраною громадою голови, не має права скликати сесії. Даніш може стати секретарем, якщо рішення підпише Матюшина, а не сам Даніш на псевдосесії, яку я не скликала. Ситуація один в один що в Єременка, що в Даніша, але рішення Мін’юсту – різні.

Я планую повторно звернутися до Мін’юсту і додати рішення суду від 6 грудня, яке доводить, що Єременко не мав повноважень секретаря ради і він не мав права збирати сесію 7 березня, яка по суті була псевдосесією і депутати спробувлаи в незаконний спосіб мене відсторонити. Якщо і після цього колегія Мін’юсту проігнорує мою скаргу, то будемо мати всі підстави вважати, що в Мін’юсті сидять спільники тих, хто провів вп’яте руками реєстраторів переворот влади в Коцюбинському.

Пряма відповідальність Мін’юсту навести порядок з роботою реєстраторів, які можуть то дати захопити населений пункт без танків, то університет, як це було в Одесі. Сподіваюся, що Мін’юст не буде тягнути місяць з розглядом скарги.

Поки Мін’юст бездіє – Даніш в незаконний спосіб з підробною печаткою виводить мільйони платників податків.

Авторка: Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539