Київрада схвалила розірвання договору з забудовником на Осокорках

0

Сьогодні столичні депутати у першому читанні підтримала проект рішення про розірвання договору з ТОВ “КОНТАКТБУДСЕРВІС” щодо забудови південних Осокорків.

На початку сесії міський голова Віталій Кличко запропонував розглянути питання, стосовно конфлікту із забудовником на Осокорках. “Профільна земельна комісія Київради підтримала проект цього рішення”, – зазначив він.

За його словами, вона врахувала рекомендації Департаменту земельних ресурсів, який повідомив, що забудовник має перед містом борг за оренду ділянки у розмірі 65 млн. грн, і пропустив терміни початку її освоєння, яке повинне було початися ще у 2008 році.

Кличко сказав, що неодноразово закликав компанію-інвестора зробити детальний макет забудови цієї території з урахуванням інтересів громади навколишніх мікрорайонів. Макет необхідно представити на розгляд Містобудівної ради – фахівцям та громадськості. Оскільки досі цього зроблено не було, схоже, що забудовник ігнорує вимоги міської влади та людей.

Тож до другого читання у забудовника э час винести свій проект на затвердження Містобудівної ради.

Зрештою “за” розірвання договору проголосували 94 обранці, повідомляють у Нацкорпусі, активісти якого прийшли підтримати громаду.

Нагадаємо, 4 жовтня перед сесійним засіданням Київради невідомі облили Гусовського зеленкою та закидали яйцями. Це сталося за спинами активістів, які прийшли з плакатами під будівлю міськради вимагати створення Екопарку. У зв’язку із цим інцидентом Кличко переніс засідання на вівторок, 9 жовтня.

Як відомо, активісти та місцеві мешканці вважають, що на цій території на околиці Києва всяке будівництво має бути припинене. Вони вже кілька років хочуть створити ландшафтний природний парк на Осокорках. Кияни написали електронну петицію на сайті Київради, створили групу у Facebook для обговорення планів, здійснили SWOT-аналіз території, розробили її логотип і взялися за організацію локальної екологічної експедиції.

Просто на пляжі, який місцеві називають Київською пустелею, забудовник – банк “Аркада” – хоче звести житловий комплекс “Патріотика на озерах”, що налічуватиме понад 40 багатоповерхівок. Тобто майже впритул до озер Небреж, Тягле та Мартишів. За словами активістів, існує припис про заборону робіт, але компанія його ігнорує.

28 липня на будмайданчику сталася бійка між тітушками та активістами, унаслідок якої постраждали мешканці мікрорайону.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539