Чи живуть Карплюк і Щербина в Ірпені: запитання до керівників зборів 30 листопада

0

Завдяки зборам 30 листопада, де розглядався генплан Ірпеня, виявилося, що обидва колишні бучанці – екс-мер Володимир Карплюк та та його заступник по партії Нові обличчя Петро Щербина несподівано отримали ірпінські адреси.

Перший вказав, що живе в 3-кімнатній квартирі на 58,6 квадратних метрів по вулиці Київській, 45-в. Апартаменти належить не йому, а Тетяні Олександрівні Пащинській.


Другий – в будинку невідомої площі на вулиці Мечникова 101-а, який межує з висотною забудовою в районі дуба-прадуба. Ця садиба теж є власністю не Петра Щербини, а людині на ім’я Марченко Юрій Олександрович.


Обидва об’єкти нерухомості, відповідно до даних з реєстрів, належать вказаним власникам понад 5 років. Тетяна Пащинська, яка доводиться дружиною депутату Ірпінської міської ради Олександру Пащинському та дочкою заступниці Ірпінського голови Лідії Михальченко, отримала квартиру в дар у 2012 році.

Проте житла такої малої площі немає в жодній декларації пана Пащинського – ні за 2016, ні за 2017 та 2018 роки. Будинок, який Карплюк вказує як своє місце проживання в Ірпені, – це ось ця 4-поверхівка на 14 квартир.

Потрапити до будівлі з вулиці Київської можуть лише люди зі спеціальними ключами від воріт, розташованими перед будинком №45-А. Причому опитані нами сусіди жодного разу не помічали, щоб крізь ці ворота проходив чи заїздив екс-мер.

Відповідно до інформації з державних реєстрів, Володимир Карплюк досі не має жодної нерухомості в Ірпені, але є власником 37 одно- та двокімнатних квартир у Бучі та приватного будинку з майже 23 сотками землі. Тобто Вова-67 нині став Вова-37, бо інші 30 квартир, які він декларував до мерства, йому більше за документами не належать.

Водночас Пащинські явно мають за що дякувати екс-меру Ірпеня. Адже приватна фірма депутата ТОВ “Б.І.І.А.К.” торік фінішувала на другому місці за кількістю виграних підрядів у місці – переважно на позаконкурсній основі.

Схожа історія з “впискою” в Ірпені й у заступника екс-мера по партії “Нові обличчя” Петра Щербини. Будинок, де він начебто мешкає, Юрій Марченко приватизував відповідно до рішення 35 сесії Ірпінської міської ради шостого скликання від 14 серпня 2012 року.

А за інформацією Youcontrol, там розташована будівельна група “Синергія”, співвласником якої Марченко Ю.О. є.


Тож запитання, чи справді люди, які керували зборами 30 листопада щодо генплану Ірпеня, мають реальний стосунок до нашого міста, залишається відкритим. Ми надсилали запит до в.о. міського голови Ірпеня Анастасії Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька) з проханням підтвердити, що голова зборів Володимир Карплюк та секретар Петро Щербина таки мають ірпінську реєстрацію.

Натомість отримали відповідь від першого заступника Ірпінського голови Олександра Маркушина про те, що зважаючи на великий обсяг інформації, владі треба ще 20 днів, щоб це перевірити.

Отсканированные документы


Будемо чекати. Адже на думку Людмили Опришко, адвокатки, ГО “Платформа прав людини”, громада Ірпеня має право знати, де насправді мешкають люди, які керували начебто громадськими слуханнями стосовно оновленого генплану міста.

За її словами, закони України “Про інформацію” та “Про захист персональних даних” захищають не інформацію про місцевість, де особа зареєстрована та/чи проживає, а відомості про місцезнаходження конкретного житла. Відтак, відомості про місто, містечко, селище, в якому людина проживає, не повинні обмежуватись у доступі.

“Події, які спонукали до звернення із наведеним запитом, вказують на наявність великого суспільного інтересу до інформації про те, в якому саме місті чи містечку проживає людина, яка взяла не себе повноваження керувати громадськими слуханнями та яка мала суттєвий вплив на їх результати. Зважаючи на це, стаття 29 Закону України “Про інформацію” надає право поширювати подібні відомості, оскільки вони мають значний суспільний інтерес”, – прокоментувала для проекту “Доступ до правди” Людмила Опришко наше право як справжніх мешканців Ірпеня знати, чи насправді Карплюк та Щербина є зареєстрованими та фактично проживають у нашому місті

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539