Залишати місто без бюджету несправедливо, – депутат Олександр Омельченко

0

Фракція “Єдність” голосуватиме за бюджет столиці після внесення своїх правок. Про це говорить голова фракції “Єдність” Олександр Омельченко Руху ЧЕСНО.

“15 депутатів із фракції “Єдність”, тиждень тому вивчили за всіма напрямками проект бюджету на 2019 рік і принципово подали письмову пропозицію щодо збільшення очікуваних надходжень на 2 млрд 600 млн грн. Учора відбулося засідання бюджетної комісії, у якій поміж 21-го члена комісії від різних фракцій є аж 4 депутати від “Єдності”. І ми свого домоглися. Щоправда, не всього, але пропозиції, де було 54,9 млрд, доповнили на 1,7 млрд, і тепер розглядатимуть цифру 56 млрд 700 млн. Виконавча влада з цим частково наче погодилася”, – говорить Омельченко.

Він зазначив, що, по-перше, у бюджеті на 2019 рік відсутнє будівництво пільгового житла для людей з інвалідністю, багатодітних сімей, учасників та інвалідів АТО. “Його не було передбачено й у 2016-2018 роках. Маючи такий потужний будівельний комплекс, який є в Києві, КМДА купує квартири для учасників АТО. Не будує й надає, а залишки реалізовує, аби заробити грошей, а купує! Чудо?”, – зауважив він.

По-друге, є запитання щодо будівництва муніципальних квартир, які б здавали в оренду. “Ринок орендованого житла в Києві доволі дорогий. Цивілізована Європа – Німеччина, Фінляндія, Швеція, Норвегія тощо – має орендоване муніципальне житло від 40% до 60%. А в нас тільки вторинний ринок. І влада цим не переймається”, – говорить Омельченко.

По-третє, важлива комплексна забудова міста. “Висотки гонять масово. А де при цьому школи й дитячі садочки, торговельні та спортивні точки, соціальні об’єкти? Зараз у Києві щороку народжується менше діток, але порядок такий, що, тільки-но молода мама народила в пологовому будинку й виписалась, одразу має стати в чергу до дитячого садочка, аби її дитя за 3 роки могло туди потрапити! А школи? На Дарниці, наприклад, по 40 учнів у класі. Першачки навчаються в коридорах. І я вже не кажу про відсутність підручників та необхідного обладнання. У транспортній системі за п’ять років жодної копійки не витрачено на метрополітен. Останні чотири станції ввели в експлуатацію в листопаді 2013 року. Протягом п’яти років не будують метро на Виноградар, на Троєщину ні міст, ні метро не будують, а розмови ведуть”, – пояснює депутат.

Володимир Бондаренко: “Батьківщина” голосуватиме за бюджет столиці. Але це не точно

Наталія Манойленко: “Самопоміч” не підтримає бюджет Києва, бо процедура його створення непрозора 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539