Скляні вежі: оболонцям показали, як може виглядати ЖК на місці басейну (ФОТО)

0

У Київраді оприлюднили плани на будівництво ЖК “Акваріум”. Окрім трьох скляних багатоповерхівок на 900 квартир, планують обладнати бювет та влаштувати пляж на озері Білому.

Місцеві жителі переконані: будівлі значно обмежать простір всередині житлового кварталу, а забудовник планує перекрити доступ до озера, встановивши там місця для відпочинку з парасолями.

Водночас мер Віталій Кличко пообіцяв до винесення на Київради питання ДПТ Оболоні зустрітися з місцевими мешканцями 21 грудня о 16:00. Зустріч запланована у приміщенні в Оболонській РДА.

Цікаво, що під час сесії до будівлі Київради вийшли жінки з плакатами з вимогами очистити озеро. Коли активісти, які виступають проти забудови, почали їх фотографувати, ті почали ховати обличчя. Паралельно про забруднене озеро зявляються повідомлення і у пресі.

Нагадаємо, наприкінці жовтня земельна комісія Київради більшістю голосів підтримала детальний план території (ДПТ) п’яти мікрорайонів в Оболонському районі столиці. Наразі мова піде про ділянку площею 430 га, обмежену з півночі Оболонськими луками, з півдня – житловою забудовою вздовж вулиці Маршала Тимошенка, частково вулицями Зої Гайдай та Героїв Дніпра. На її сході розташована вулиця Прирічна, що межує із затокою Собаче Гирло, на заході – вулиця Богатирська.

Місцеві жителі виступають проти узгодження ДПТ, адже мають багато зауважень. І найбільше іх щодо будівництва на місці спорткомплексу “Акваріум”.

Про те, що громада виходить на протести, не читаючи документів, говорить заступник генерального директора команії-забудовника, яка має реалізувати проект ЖК “Акваріум” Ксенія Павловська. Інтерв’ю з нею надрукували одразу кілька всеукраїнських видань, зокрема, газета “Сегодня” та журнал “Фокус”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539