Гроші на фрукти: замки з апельсинів ціною у 4 млн. гривень збудували у Києві

0

Чотири мільйоні гривень на фрукти для цитрусового фестивалю знайшов “Київзеленбуд”. У підприємстві запевняють: гроші спонсорські. Кияни дивуються: невже 120 тон апельсинів важко було використати більш адекватно, аніж заморозити у парку.

У п’ятницю, 21 грудня, на території Печерського ландшафтного парку відкрився перший в Україні фестиваль “Цитрусове королівство”. Про це урочисто повідомила прес-служба КО “Київзеленбуд” на своїй сторінці у фейсбук. Організатори стверджують, що ідея набула популярності в Австралії, Франції та Туреччині, а в Україні подібне роблять вперше.

“Співоче поле перетворилося на унікальну новорічну локацію: королівство апельсинів та лимонів, з яких побудують казкові замки”, – йдеться у повідомленні. Серед них помешкання Гаррі Поттера, Рапунцель, Аладіна, Робін Гуда, графа Дракули, тамплієрів, тощо. Кожен заввишки три-п’ять метрів.

 

“Наш креативний колектив любить створювати та вражати мешканців і гостей столиці оригінальними та сучасними ідеями, що підтверджується багатьма виставками на Співочому полі, новими парками та скверами”, – зазначила очільниця КО “Київзеленбуд” Наталія Бєлоусова.

Після цього повідомлення до компанії звернулися сотні дописувачів. Вони просили пояснити походження коштів на фестиваль та доцільність їх використання. Люди запитували, скільки дерев можна було посадити у Києві за два мільйона гривень, чи нагодувати безхатьків. “Як можна зіпсувати стільки фруктів, коли в дитячих будинках і лікарнях є гостра необхідність в фруктах!?”, – не розуміли кияни.

Як повідомляє ТСН, 120 тонн фруктів закупили гуртом у Туреччині. Загальна вартість проекту – близько 4 мільйонів гривень. Після трьох тижнів роботи виставки із фруктів зроблять соки, які передадуть у дитбудинки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539