Технічний збій: систему е-квитків відклали до нового року

0

У КМДА повідомили, що на заваді стали “технічні причини”. Про це повідомляє Богдан Майлов у спільноті “Транспорт Києва” у Facebook.

Ще зранку комунальники готувалися до презентації автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті Києва, запланованої на 26 грудня.

На першому поверсі будівлі адміністрації встановили та увімкнули автомат для продажу і поповнення е-квитка, а у вагонах комунального транспорту розвісити інструкції з користування валідаторами.

Але згодом журналістам повідомили про зміну теми брифінгу у мерії та відтермінування продажу карток для оплати проїзду у системі е-квитка, вартістю 40 гривень.

Нині у КМДА говорять, що запуск системи е-квитка відбудеться наступного року, але коли – не відомо.

Цьогоріч це вже другий скасований тестовий запуск єдиного електронного квитка у громадському транспорті Києва. 1 листопада 2018 року відбувся перший запуск тестового режиму використання е-квитків для обраних громадян.

Нагадаємо, “Київпастранс” розпочав монтаж валідаторів для безконтактної оплати проїзду у комунальному транспорті ще у грудні 2017 року. За допомогою встановлених пристроїв мала би зчитуватися інформація з безконтактних технологій NFC (смартфони, розумні годинники), EMV (банківські карти) та забезпечуватися оптичне зчитування QR- та штрихкодів. Планувалося, що кондуктори та контролери матимуть портативний мобільний термінал для контролю оплати проїзду та перевірки проїзних документів. Система мала запрацювати у квітні 2018 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539