Укрзалізниця запускає ретропоїзд для киян

0

Щоправда, на один день – 6 січня. Ціна дорослого квитка 71,54 грн, дитячого – 61,15 грн. Їх можна придбати у залізничних касах або онлайн, повідомляє “Укрзалізниця”.

“З нагоди Різдва у Києві курсуватиме святковий ретропоїзд №897Л, яким матимуть змогу скористатися всі охочі кияни та гості столиці, йдеться на сайті компанії. – Поїзд вирушить зі станції Київ-Пасажирський 6 січня о 12:50, а закінчуватиметься подорож прибуттям на головний вокзал столиці о 15:15”.

Під час подорожі навколо Києва, яка триватиме близько двох з половиною годин, пасажири матимуть можливість помилуватися краєвидами стародавньої столиці, Дніпром, побачити вантажні й пасажирські станції та локомотивні депо.

Святковий ретропоїзд на паровозній тязі. Він матиме  чотири пасажирські вагони та один вагона-ресторану. Рух поїзда забезпечуватиме паровозна бригада з локомотивного депо Сновськ, заснованого в 1873 році, що зараз є базовим підприємством з обслуговування та ремонту паровозів в Україні.

Цей паровоз Л-4600 побудовано Луганським заводом у 1952 році. На Південно-Західну залізницю паровоз надійшов до депо Фастів ІІ у 1959 році, а 1966 року локомотив отримав своє теперішнє місце приписки – депо Сновськ.

По закінченню подорожі пасажири зможуть безкоштовно відвідати виставку історичного рухомого складу, розташовану біля 14-ої колії станції Київ-Пасажирський.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539