На алеї Героїв Небесної Сотні – будівництво: прокуратура протестує

0

У центрі Києва, на місці розстрілів майданівців почалися роботи зі спорудження Меморіалу. Про це йдеться у заяві Національного музею Революції Гідності.

“Цього тижня розпочинається спорудження будівельного паркану на алеї Героїв Небесної Сотні. Початку робіт передували тривалі відтермінування, зумовлене різними чинниками, основний з яких – незакінчене слідство щодо розстрілів 20 лютого 2014 року. Щоб запобігти зміні місцевості, Генеральна прокуратура України домоглася арешту ділянки, виділеної під будівництво меморіально-музейного комплексу. На частині цієї території все ще тривають слідчі експерименти, й попри те, що досі є чинним рішення про арешт землі, досягнуто домовленості між керівниками музею та управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури про те, що підготовка до будівництва на нижньому відрізку алеї не завадить роботі слідчих”, – говорять у музеї.

Першою чергою спорудження меморіально-музейного комплексу стане будівництво Меморіалу, спроектованого українськими архітекторами. Їхній проект переміг у відкритому анонімному міжнародному конкурсі архітектурних пропозицій.

Начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив журналістам, що прокуратура встановлення паркану не погоджувала. Про це говорить й адвокат родин Небесної Сотні Євгенія Закревська. Вона уточнює: “На місці, де стоїть паркан – на майданчику перед Жовтневим палацом, на Інститутській під мостом і трохи вбік і вище – не завершені слідчі експерименти. Там не відпрацьовані епізоди по загиблим і пораненим”.


Місце, де загинув Герой Небесної Сотні Володими Мельничук

Фото – Музею Революції Гідності та Надії Мельничук

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539