Кононенко спалився на Громадському: домовленості з Карплюком є 100%

0

Перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко був в ефірі “Громадського радіо”.

Задати питання, яке тебе хвилює “сірому кардиналу” БПП, – це унікальна можливість. Головне питання, яке хвилює мене та тих коцюбинців, яких били і яким палили машини:чому БПП заради результатів на президентських виборах злило Коцюбинське команді Карплюка, про що я писала у своїй статті на “Українській правді”. 

І моє питання прозвучало в ефірі.

Кононенко, відповідаючи на це питання просто включив дурника:

“Що стосується “злити” округ, я не розумію питання. У нас будуть президентські вибори, парламентські. Перед парламентськими виборами партія “Солідарність” і київська обласна партійна організація будуть визначатися і виставляти кандидатів на округи. Я вас переконую, що ми виставимо кандидатів у Київській області на всі округи, це буде офіційний кандидат від партії. Я впевнений, що це не буде пан Карплюк, бо він не є членом нашої партії”.

Партія дійсно може ставити своїх кандидатів на округи. Я в це вірю. І те, що вже є публічна обіцянка поставити кандидата від БПП на 95 округ – це вже добре. Але кандидати партії можуть бути нерейтинговими і мляво вести кампанію або взагалі не вести її і таким чином за домовленістю з Карплюком округ спокійно зливається.

Інформація про те, що Коцюбинське “злили” і є домовленості з Краплюком в мене на рівні джерел у парламенті. Більше того селище вп’яте безкарно захоплено людьми фігуранта антикорупціних розслідувань Карплюка. й законно обрана громадою Ольга Матюшинаусунута з реєстру, а з рахунків селища виводяться мільйони на сумнівні ТОВ-ки, немає обшуків і все спущено на гальма – то це для мене ще один доказ того, що мої джерела в парламенті не обманюють.

Але Кононенко, який включив режим “морозко” під час відповіді на питання, знатно проколовся під час інтерв’ю. Ось як він відповів на питання щодо того, чому дерибаняться бюджетні гроші в Коцюбинському.

“Представник нашої політичної сили Матюхіна стала головою сільради, але не отримала більшості… Тому, якщо є питання дерибану бюджету – то це точно питання не до нашої політичної сили”.

В цій заяві прекрасне все. По-перше Ігор Кононенко як голова обласного осередку назвав Ольгу Матюшину, яка дійсно балотувалася в мери як представник БПП, – Матюхіною. Принизливо Матюшину називають Матюхіною саме команда Карплюка. То з ким не домовлявся Ігор Кононенко?:)

Коли керівник обласного осередку партії БПП вимовляє перекручено ім’я мера на Київщині, яка на загальнонаціональному рівні єдина з мерів успішно і правдиво пройшла детектор брехні – це епік фейл.

Звісно, що на виборах чесні люди, які пройшли детектор берхні – мало кому треба. Інша спарва Карплюк. Він знатний художник результатів. Нахіба кому чесний мер, який не буде застосовувати адмінресурс і буде працювати чесно? А в захопленій раді вже гахетки роздають “#Команда Порошенко”. Норм результат. З гороскопом і Філаретом.

Цікаво, чи погодився б детектор пройти Ігор Кононенко, щоб поговорити зокрема і про те, чи є домовленості з екс-метром Ірпеня Карплюком, якого з якогось дива як представника громади запросили на зустріч з БПП на обласному рівні, про що свідчать фото.

Тут можна спробувати викрутитися і сказати: “Боже, та в нас тих мерів міст!!! Могли й забути прізвище мера від БПП Матюшиної”…

Ну, я керівнику обласного осередку патії президента нагадаю, скільки на Київщині мерів від БПП. На сайті ЦВК все видно дуже наглядно. Тут видно KPI партійного менеджменту.

Великі міста – аж один.

Менші міста – аж 2.

На рівні селищ у БПП аж два мери. Один з них – Матюшина Ольга Володимирівна.

Тобто після перемоги в одному турі в 2014 році в області БПП взяло аж 5 (!!!) голів. Звісно, як тут пам’ятати прізвище мера від своєї партії, якщо на виборах в 2015 році партія мала головокружитєльний успєх… Правду сказати, на рівні простих сіл є ще з десяток. Це свідчить тільки про те, що це не партія додала людям бали, а люди на місцях своїм прізвищем витягнули партійний результат, бо на рівні міст – провал епічний.

А до 2019 року допрацювався обласний штаб до ручки і Матюшина зробила заяву, що виходить з БПП, бо селище злили тим, хто пов’язаний з побиттями активістів та підпалами машин.

Тепер теза Кононенка про те, що якщо є питання дерибану бюджетних коштів, – то це питання не до БПП, а до Нових облич, які мають більшість в раді.

Тобто представник Блоку Петра Порошенка, тієї політчиної сили, яка обіцяла боротися з корупцією, твердить, що питання не до них, коли виводять бюджетні кошти?

Тобто це не БПП має коаліцію в парламенті? Це не БПП формувало уряд і робило призначення в правоохоронній системі? А якщо, маючи більшість в парламенті і президента, головний партієць області нібито ні на що не впливає – то нащо знову боротися за більшість і парламенті? Щоб знову ні за що не впливати?

Під час інтерв’ю Кононенко наголосив, що це їхні партійці зробили все, щоб після першого перевороту добро перемогло і провели вибори після незаконного (доведено рішенням суду) рішення Коцюбинської селищної ради про переворот і усунення обраною громадою Матюшиної з посади…

Пане Кононенко боротьба з корупцією в Приірпінні, це правда заслуга, тільки не всієї партії, а таких потужних нардепів як Ольга Червакова, Марія Іонова, Володимир Ар’єв, які роками стіною стоять за збеження Біличанського лісу…

Так, одна з них може бігати від Грушевського до прокуратури на милицях й бути мегапродуктивним депутатом.

Інша може бігати так само на останніх тижнях вагітності, бо треба рятувати ситуацію і боротися за закон і людей. Ар’єв може розриватися між своєю надважливою місією в ПАРЄ і тим, щоб в Приірпінні корупціонери не нищили народне майно – ліс. І дійсн отакими штиками партія має пишатися.

Це про них треба зняти фільм – 5 днів з Черваковою, Іоновою і Ар’євим. Хай бачать люди милиці, вагітних жінок і молодих мам і голову делегації ПАРЄ, які б’ються роками за законність і справедливість у цій державі…

Але Вам дуже треба перемога по 94 округу. Ви ж не скасували мажоритарку, як обіцяли? Тому фільм зараз зняли про Вас… 

А в епілозі цього фільму Юлія Тимошенко може просто подарувати Вам квіти.

Якщо Президенту, який має більшість в парламенті треба голоси, то обласний штаб має не сапати їх з-поміж антикорупціонерів. Для цього достатньо працювати на громади і виконувати волю людей.

Коцюбинці на прозорих слуханнях за присутності голови ОДА – представника президента проголосували за приєдання до Києва. 61 %. Київрада проголосувала за те, щоб селище приєднали. І слово за паралментом, де пан Кононенко – затспуник голови фракції, що входить в коаліцію.

Нагадайте мені, яка партія так успішно працювала, щоб мати 61 % голосів виборців?

Коцюбинське – це лаксум для всієї України. І якщо партія влади не може розібратися з проблемами в маленькому селищі – як Ви будете керувати країною?

Авторка: Ірина Федорів – журналістка і мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539