Голосіїв: на кого секретар Прокопів хоче залишити Київраду?

0

Столиця має квоту на 13 нардепів. Поки парламент зволікає з голосуванням за виборчу реформу, яка повинна запровадити системні зміни і скасувати мажоритарку, за округи знову можуть змагатися грошима, а не виборчими програмами чи авторитетом. 

Основні партії, які мали підтримку киян на минулих виборах, мають по декілька потенційних кандидатів. Усі вони посилено працюватимуть на президентську кампанію. За її результатами штаби вирішуватимуть, хто є найефективнішим і кого варто висувати до Верховної Ради восени. 

З відомих на столичному полі партій не визначились з кандидатами “Самопоміч” та “Свобода”. Перші, бо роблять ставку на відкриті списки, другі – планують обговорити спільні кандидатури з іншими націоналістичними силами. 

ВО “Батьківщина” теж не виключає можливості домовитися зі “Свободою” щодо деяких округів, аби не розпорошувати голоси виборців. Ситуацію аналізує рух ЧЕСНО.

Голосіївський район зараз представляє у Верховній Раді фігурант антикорупційних розслідувань Євген Рибчинський, який увійшов до депутатської групи “Воля народу”.

Його на окрузі готовий замінити секретар Київської міської ради від БПП Володимир Прокопів

“Я теоретично готовий, і я був би гарним народним депутатом. Думаю, буду дуже корисний району. Але чи буде мажоритарка на наступних парламентських виборах – це питання”.

За відсутності на сесійних засіданнях Віталія Кличка Прокопів майже три роки поспіль виконує одну з функцій мера – головує. 

За кілька місяців до президентських виборів Порошенко призначив нового очільника Голосіївської РДА – Олександра Настасенка, якого ЗМІ називають касиром Бориса Візірова(кума й однокласника Олександра Януковича). Голови РДА, як твердять експерти, допомагають владі організовувати вибори з допомогою адмінресурсу. 

ВО “Батьківщина” кандидатом від цього округу готує депутата Київради Ігоря Галайчука

Галайчук послідовно покращує свою впізнаваність на окрузі: попри заборону на політичну агітацію в навчальних закладах, він роздає школярам на День знань пакети зі своїм прізвищем, на Великдень – паски пенсіонерам, а також його помічали в даруванні продуктових пайків.

У Київраді не виключають, що на цьому окрузі може балотуватися й Микола Томенко, якого 2016 року позбавили мандата парламентаря за вихід з фракції БПП. Зараз він належить до команди екс-міністра оборони Анатолія Гриценка

“Єдність” Олександра Омельченка планує в Голосієві висунути кандидатом депутата Вадима Іванченка, котрий 2016 року був злиднем на межі виживання. 2017-го він підвищив свій дохід, зокрема й завдяки зарплаті від благодійного фонду “Рідне місто моє”, який він очолює. 

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО проаналізував, як депутати Київради працювали 2018 року та які гарячі точки виникли в місті через незадовільну роботу місцевої влади. Також оприлюднено аналіз декларацій депутатів Київської міської ради

Автори: Сергій Огородник, Іра Латиш, журналісти Руху ЧЕСНО 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539