Курс на парламент: Святошин “засівають” Третьяков і Товмасян

0

Столиця має квоту на 13 нардепів. Поки парламент зволікає з голосуванням за виборчу реформу, яка повинна запровадити системні зміни і скасувати мажоритарку, за округи знову можуть змагатися грошима, а не виборчими програмами чи авторитетом. 

Основні партії, які мали підтримку киян на минулих виборах, мають по декілька потенційних кандидатів. Усі вони посилено працюватимуть на президентську кампанію. За її результатами штаби вирішуватимуть, хто є найефективнішим і кого варто висувати до Верховної Ради восени. 

З відомих на столичному полі партій не визначились з кандидатами “Самопоміч” та “Свобода”. Перші, бо роблять ставку на відкриті списки, другі – планують обговорити спільні кандидатури з іншими націоналістичними силами. 

ВО “Батьківщина” теж не виключає можливості домовитися зі “Свободою” щодо деяких округів, аби не розпорошувати голоси виборців. Ситуацію аналізує рух ЧЕСНО.

Зауважимо, що провладним нардепам на їхні округи надають державні субвенції. Рух ЧЕСНО проаналізував, як розподіляли ці кошти в Києві 2017 року. Округ Третьякова отримав найбільше.

Отак мажоритарна система робить з людей заручників політичних домовленостей, податки розподіляються нерівномірно й зазвичай найбільше дістається округам провладних кандидатів. 

Чинним нардепом від Святошина є кнопкодав, фігурант антикорупційних розслідувань і прогульник Олександр Третьяков (БПП)

“Баллотироваться планирую, но давайте пройдем президентские выборы. В Библии написано, что пути Господни неисповедимы и человек, который загадывает далеко вперед, гневит Бога. Ведь никто не знает, что с нами будет завтра”, – каже Третьяков руху ЧЕСНО.

Утім, діяльність політика на окрузі свідчить про те, що він уже повним ходом готується до виборів. Під час минулої передвиборчої кампанії білборди з Третьяковим висіли вздовж усього проспекту Перемоги, навіть за межами округу. 

Зараз же до новорічних свят учителі району просили батьків під підпис у щоденнику підтвердити, що ті отримали запрошення від депутата на дитяче свято. 

Аналогічно “засіває” на окрузі й депутат Київради від ВО “Батьківщина”, прогульник і фігурант антикорупційних розслідувань Ваган Товмасян

“Я за список ховатися не збираюся… Я там виріс, тому буду йти там, де виріс… Якщо буду йти… Коли настане час, вирішуватиму”, – зазначає Товмасян.

На свята депутат при нагоді нагадує виборцям про себе подарунками, маркуючи їх назвою свого благодійного фонду

Нагадаємо, за 223 округ в Шевченківському районі столиці потенційно змагатиметься Юлій Лечкенко з Олександром Бродським, а за Голосієво – чинний секретар Київради Володимир Прокопів з низкою інших депутатів Київради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539