Махінації із землею в Бучі продовжуються – землю не бучанцям передають у власність

0

28 лютого на сесії Бучанської міської ради депутатська більшість проголосувала за передачу земельних ділянок  у власність людям, які, вірогідно, є підставними особами.

Мова йде про передачу у власність земельних ділянок Андрію Кожухару по вул.  Патріотів, Марині Балишиній по вул. Революції, Наталії Лисаченко (людина, яка пов’язана з власником Інтернет-провайдера “Бест” Олексієм Зіневичем) по вул. Г. Барвінок, Олександру Шалавінському з смт. Брусилів по вул Антоновича, Катерині Кастеріній з Гостомеля мешканцю Рівненської області Андрію Дубичу та Дар’ї Карпенко по вул. Котляревського.

Як відомо, 6 вересня 2018 року Бучанська рада на сесії прийняла рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд громадянам з сіл Рівненської області. Їхні заяви були написані в один і той самий день і час.

Ще три земельні ділянки виділили на людей, які пов’язані з Інтернет-провайдером “Бест” Олексієм Зіневичем, який розсилав смс-повідомлення із закликами підтримати Федорука на псевдовіче.

Незважаючи на відкрите кримінальне провадження за фактом незаконного виділення земельних ділянок в лісі за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), депутати від партій “Батьківщина”, “Нові обличчя”, БПП, “Наш край” та “УКРОП” проголосували за це рішення.

В той же час бучанцям, які звернулися за землею дло Бучанської ради, відмовили.

Вимога фракції “Свобода” зняти з порядку денного питання про передачу у власність цих земельних ділянок не набрала необхідної кількості голосів.

Цікавим фактом є те, що, незважаючи на конфлікт між колишніми друзями екс-мером Ірпеня та головою партії “Нові обличчя” Володимиром Карплюком та Олексієм Зіневичем, фракція “Нові обличчя” в Бучанській міській раді продовжує голосувати в інтересах Зіневича. А гучні заяви про відкликання депутатів від “Нових облич” з Бучанстької ради залишаються лише порожнім звуком.

Відчуваючи повну безкарність з боку правоохоронних органів, депутатська більшість Бучанської ради продовжує задовольняти свої апетити черговою порцією земельних ділянок.

Депутати зовсім пустилися берега, адже на всіх трьох ділянках по вул. Котляревського, які на час сесії ще перебували в комунальній власності, вже були зрізані майже всі дерева.

Колективна безвідповідальність, хоч і з персональним голосуванням, продовжує завдавати шаленої шкоди громаді Бучі, ліквідуючи такий дорогоцінний земельний ресурс. За десятки років схожих схем земельного дерибану жодного чиновника чи депутата не було притягнуто до відповідальності. Таким чином, “Непокаране зло породжує ще більше зло”.

Автор: депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539