Довірені Гриценка: у Приірпінні – аспірант, у Бучі – депутат

0

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Анатолій Гриценко довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону “Про вибори Президента України”.

У Приірпінні та частині Києво-Святошинського району (округ №95) довіреною особою Гриценка є тимчасово безробітний Дмитро Андрущенко. Він пояснює, що навчався в аспірантурі, а зараз дописує дисертацію “Управління продажем страхових послуг корпоративним клієнтам”.

“Агітуємо, відповідаємо на запитання: “Чому саме Анатолій Гриценко?”, консультуємо всіх зацікавлених стосовно виборів, зокрема щодо знаходження себе в списку тощо. Основна проблема, з якою зіткнувся, – це малий інтерес людей до виборчого процесу й усього, що з ним пов’язане. Веду консультаційну роботу з людьми біля наметів, відвідую засідання ОВК. Одне з них відбувається саме зараз. Сьогодні – останній день формування ДВК”, – розповідає Руху ЧЕСНО Андрущенко про те, що робить як довірена особа кандидата.

Другим завданням після агітації він називає навчання членів ДВК. Там планують здійснювати паралельний підрахунок голосів, аби захистити голоси виборців.

Зауважимо, що в перші тижні агітації в Ірпені з візитом побував VIP-агітатор Гриценка – народний депутат Віктор Чумак, який агітував у той час, коли мав голосувати в сесійній залі парламенту. На зустрічі з виборцями він відрекомендував як члена команди Святослава Куценка – колишнього депутата від партії екс-мера Ірпеня “Нові обличчя”.

“На сьогодні відбулося об’єднання з різними політичними силами, у межах якого були і згадані учасники, зокрема й Куценко”, – пояснює Андрущенко, чому до команди Гриценка потрапив колишній член команди фігуранта антикорупційних розслідувань.

Бернадін підтримує партію Гриценка грошима

У Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Подільському районах (округ №96) довіреною особою кандидата є Валерій Бернадін, котрий, відповідно до оприлюднених ЦВК даних, є пенсіонером. Він є депутатом Вишгородської райради, де очолює постійну регламентну комісію.

Раніше Бернадін працював у правоохоронних органах. Як повідомляли ЗМІ, він був співробітником ГУ з боротьби з організованою злочинністю й намагався протидіяти незаконному ввезенню до країни кави, яку завозили під виглядом гуманітарної допомоги.

Політик є одним з небагатьох довірених осіб кандидата, хто 2018 року переказав партії Гриценка власні гроші – трохи менш ніж 3 000 грн.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, а також оприлюднив інформацію про те, з ким на Київщині домовилися в обласному осередку “БПП” на парламентських перегонах і хто планує йти в нардепи в Києві.

Також вийшла стаття про довірених осіб Юлії Тимошенко на Київщині.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539