Нерівні умови агітації: влада Приірпіння дозволяє “БПП” зберігати намет у БК (відео)

0

У селищі Коцюбинське будинок культури використовують не за призначенням. Там зберігають агітаційний намет кандидата в Президенти Петра Порошенка. Дозвіл дали відділ культури Ірпеня та Коцюбинська селищна рада. Про це Рух ЧЕСНО повідомили мешканці селища, надавши відповідне відео.


Там щодня ставлять інші намети. І нам доводиться свій намет згортати й везти в окреме приміщення. Тобто ми повинні мати приміщення для зберігання наметів, платити кошти за пальне та продумати, де взяти транспорт. Людина, яка була в нашому наметі, побачила, що намет Порошенка на ніч щоразу відносять до будинку культури для зберігання. А БК – це комунальна власність громади. Отже, доступ має бути рівним”, – розповідає Руху ЧЕСНО депутат облради від ВО “Свобода” Ігор Домбровський.

Вона поцікавилася, на яких умовах там можна зберігати намет, аби його дуже швидко й без зайвих витрат розкладати зранку. Їй чітко дали зрозуміти, що дозвіл на розміщення намету “БПП” дала влада Ірпеня та самопроголошений голова Коцюбинського Сергій Даніш, який дерибанить біличанський ліс і бюджет селища. Це нерівні умови для ведення агітації. У такому разі всі партії та учасники виборчого процесу можуть так само зберігати агітпродукцію в будинку культури селища. Використання адмінресурсу недопустиме і є порушенням закону”, – наголошує Домбровський.

У відділку культури Ірпеня, на який зіслалися працівники Будинку культури Коцюбинського, руху ЧЕСНО повідомили, що нема жодних договорів оренди.

Та ніхто в мене нічого не орендує. Не знаю, хто там що складає. Там є селищний голова (Даніш, який самопроголсився головою- прим. ЧЕСНО), то йдіть і спитайте його, це він там розпорядився чи не розпорядився, звідки я знаю. До нас ніхто не приходив – намети чи не намети. Найшли крайнього – Ірпінь. При чому тут Ірпінь? Якщо приходить людина з заявою – тоді пишуть заяву. А так хто прийшов з заявою? Які намети? Я не знаю, питайте там”, – розповідає бухгалтер відділу культури Ірпеня Галина Федорівна.

Нагадаємо, що 7 березня поліція вилучила із сесійної зали Ірпінської міської ради агітаційні матеріали Петра Порошенка. Влада Ірпеня запевняла, що їм цю поліграфічну продукцію підкинули.

12 березня учасники Руху ЧЕСНО спробували під час експерименту залишити порожні коробки в сесійній залі Ірпеня. Їм це зробити не дозволили. Водночас журналісти виявили в тому самому приміщенні друковані матеріали з логотипом партії “Нові обличчя”, яку очолює колишній міський голова Ірпеня, фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк.

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, яку обрала громада та яку представники “Нових облич” уп’яте усунули з посади, вийшла з партії “БПП”, звинувативши її обласний осередок у співпраці з Карплюком, котрого вона пов’язує з побиттям активістів у регіоні й підпалами автівок.

На початку січня в приміщенні Коцюбинської ради мешканці селища помітили газету “#КомандаПорошенка”. У ній містилася інформація про Томос-тур Порошенка та гороскоп, який віщував перемогу саме цьому кандидату. До того, як газета з’явилася в раді, коцюбинці бачили людей у куртках з написом “#КомандаПорошенка”, які заходили до будівлі ради.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539