Сесія Ірпінської ради: розширення меж міста на 2000 га і передача землі студенту-кальянщику

0

“Тіньовий мер” Ірпеня Володимир Карплюк, який пішов з посади нібито через майбутню участь у парламентських виборах, особисто контролював порядок на сесії, яка відбулася 14 березня.

Перша березнева сесія, яка відпочатку мала порядок денний лише на 6 питань, по факту виявилася найбільш дерибанною у 2019 році. За день до голосування депутатам прислали новий порядок денний уже на 127 проектів рішень, які містили розширення меж Ірпеня з 1724 до 3705 гектарів, приватизацію на студента землі під колишній військкоматом та переведення під забудову медзакладу в центрі міста. А під час сесії під центральним входом бачили особисто екс-мера Володимира Карплюка, що свідчить про важливість голосувань особисто для його будівельного бізнесу.

Усі запропоновані Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) питання депутати підтримували 25-26 голосами “за” без обговорення, попри те, що громаді міста відомо, що Ірпінь не погоджував нові межі з сусідніми Києвом, Гостомелем, Коцюбинським та Бучею.

На сесії міськради до Ірпеня приєднали 2000 гектарів земель Київської області

А від від Державного лісового агентства України взагалі отримав категоричну відмову, адже більшість площі “розширення” Ірпеня займають ліси, які забудовники, що нині при владі, бачать виключно як нові квадратні метри.

Починаючи з 2014 року, лісники регулярно переглядають публічну кадастрову карту та скаржаться правоохоронцям на Ірпінську міську раду через самозахоплення їхніх ділянок лісу.

 

Щоб захопити ліси навколо Ірпеня раз і назавжди забудовники вирішли піти ва-банк, саме для цього їм потрібне сьогоднішнє рішення “Про розробку проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Ірпінь Київської області” площею 3705,01 га. Цей проект проголосували поміж інших питань виділення громадянам по 5-10 соток землі, але насправді він має стратегічне значення, оскільки здатен узаконити як ті незаконні висотки, які вже стоять за межами міста, так і розширити зону висотної забудови для місцевих депутатів-забудовників.

Після сесії, де головуюча в.о. міського голови Анастасія Попсуй не дала можливості обговорити питання меж, вона виправдовувалася, що в збільшенні площі Ірпеня немає нічого нового.

На сесії міськради до Ірпеня приєднали 2000 гектарів земель Київської області

“Це зробили депутати ще в 2012 році. І це добре, буде в місті більше мешканців”, – підтримала її думку й заступниця міського голови Лідія Михальченко, коментуючи голосування на прохання місцевих журналістів.

Тобто, влада не приховує, що нові землі потрібні під забудову.

На сесії міськради до Ірпеня приєднали 2000 гектарів земель Київської області

Після сесії підписаний документ отримає землевпорядна організація, яка зобов’язана пройти погодження меж з Києвом, Держлісагенцією та іншими сумісними власниками, проте цілком можливо, що Ірпінь спробує обійти законну процедуру погодження, як це вже було у випадку з затвердженням так званого оновленого генерального плану міста.

Окрім розширення меж справжнім героєм сьогоднішньої сесії став забудовник ЖК “Центральний”  Олександр Пікулик.

На сесії міськради до Ірпеня приєднали 2000 гектарів земель Київської області

Відповідно до порядку денного 65 сесії, він отримав документи на мінімум 6 нових ділянок під “висотки”:

–        про надання гр. Пікулику О.Б. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, яка знаходиться в користуванні на умовах оренди в м. Ірпінь,  вул. Мінеральна, 11-а;

–        про затвердження гр. Пікулику О.Б. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється з будівництва  і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Університетська, 25, 25-г/1, 25-д;

–        про затвердження гр. Пікулику О.Б. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється з будівництва  і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Університетська, 25;

–        про затвердження гр. Пікулику О.Б. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється з ведення особистого селянського господарства на будівництво і обслуговування багатоквартирного  житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Університетська, 25;

–        про надання дозволу гр. Пікулику О. Б. на встановлення особистого строкового сервітуту на земельну ділянку в м. Ірпінь,по вул. Соборній;

–        про надання згоди гр. Пікулику О.Б. на передачу земельної ділянки в суборенду ПП «Сфера-2012» в м. Ірпінь, вул. Мінеральна, 11-а.

А вишенькою на торті стали кілька соток землі під будівлею колишнього військкомату, на паркані поруч з яким також красуються букви ЖК “Центральний”. Як виявилося, капітальну будівлю офіційно визнали аварійною і розбомбили задля того, щоб ці 0,0558 га дісталися студенту-кальянщику з Державної податкової академії.

Якщо вірити сайту work.ua Ольшевський ще нещодавно був готовий переїхати до Києва задля роботи.

Ринкова ціна такого “подарунка” студенту становить 50-60 тисяч доларів, але насправді забудовники Ірпеня за послуги з фіктивного оформлення платять такого рівня “посередникам” близько 10 тисяч гривень.

Фото  Олександра Наказненка

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539