Обухівську закриють від транспортного потоку з Ірпеня

0

20 березня відбулась нарада в РДА щодо обмеження руху транспорту по вулиці Обухівській у Святошинському районі. Місцеві мешканці проти того, що вулиця стала транзитною для автівок з Ірпеня. За понад рік протистояння місцева влада не вжила заходів щодо підвищення безпеки руху на Обухівській чи облаштування об’їзних шляхів. Домовились частково обмежити проїзд вулицею та погодити нову схему дорожнього руху у мікрорайоні.

Обговорення ініціював Віктор Черній, очільник КП “Центр організації дорожнього руху”. Перед зміною схеми руху відбулись консультації з місцевими мешканцями.

“На сьогодні є всі технічні засоби організації руху на Обухівській. Встановлено відповідні знаки про обмеження транзиту. Але виникає кризова ситуація, бо поліція не має можливості забезпечити контроль. Саме тому маємо шукати рішення. Це рішення                                                                                                                                                                                                        складне і нетрадиційне, тому маємо такі дебати. Питання не в мешканцях ЖК “Озерний” чи жителях будинків по Ушакова, проблема в Ірпені. Рішення, куди направити транспортний потік з Ірпеня так і нема. Перенаправимо по Осінній – там люди будуть скаржитися, обмежимо по Обухівській – знайдуть інший провулок чи вулицю”, – коментує Віктор Черній.  

До РДА прийшли більше 20 місцевих мешканців. Обговорення тривало майже дві години, проте компромісне рішення таки напрацювали:

  • Обмежити заїзд на вулицю Обухівську зі сторони вулиці Булаховського
  • КП “Центр організації дорожнього руху” до 25 березня напрацювати оновлену схему дорожнього руху та погодити її з мешканцями мікрорайону
  • Рішення про обмеження руху на 6 місяців.

“Пропонуємо рішення, яке на півроку вирішить цю проблему. Блоків ставити не будемо. Нові будівельні норми дозволяють, тому зробимо завуження частини дороги. В автомобілів, які їдуть зі сторони Ірпеня  не буде можливості повернути праворуч. Залишимо частину проїзду тільки на виїзд з Обухівської на Булаховського”, – пояснює Черній.

На обговоренні були присутні два депутати від Святошинського району. Ілля Сагайдак (БПП), на окрузі якого виникла ця проблема. Сагайдак намагався бути медіатором на зустрічі. Сергій Харчук (Київська команда, яка утворилася після розколу фракції “Самопоміч”) приєднався до обговорення лише наприкінці зборів.

“Це приклад ситуації, в якій немає рішення, яке задовольнить одразу всіх. Особливо моє занепокоєння викликає той факт, що скоро буде частково перекрито на ремонт проспект Паладіна і трафік з Ірпеня буде ще інтенсивнішим. Прикро, що за весь цей час не було виконано жодного пункту протоколу, який прийняли майже рік тому. Ні розширення тротуарів, ні підвищення переходів, не встановленні світлофорні об’єкти. Але ця зустріч це чергова надія і зобов’язання міста. Затвердимо цю схему на комісії, якщо мешканці погодять”, – коментує Сагайдак, член транспортної комісії.

У понеділок 25 березня директор ЦОДР зобов’язався надати місцевим мешканцям нову схему організації руху на перехресті з планом всіх об’їздів, а також зведений план-графік всіх наступних заходів. Строк дії тимчасової схеми – 6 місяців.

Нагадаємо, через блокування Обухівської відбувались сутички між місцевими мешканцями. Майже рік тому в РДА відбулась зустріч керівництва району, представників дорожніх служб з цього питання. Ухвалили рішення, що вулиця має бути відкритою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539