Володимир Карплюк

Особливості київського сусідства або Як втратити велосипед у своєму ж підʼїзді

0

Наші квартири слабо пристосовані для зберігання велосипедів: власники житла у новобудовах мають змогу зберігати двоколесного у коморі, решті доводиться задовольнятися балконом. Загалом, це прийнятний варіант окрім тих декількох днів на рік, коли ви вирішуєте навести лад на балконі.

На час прибирання ми з дівчиною залишили наші велосипеди на міжповерховому майданчику, попередньо прикувавши їх один до одного та до перил сходів. На третій день все, що ми знайшли — розрізаний пилою ланцюг одного з велосипедів. Розпиляти титановий замок другого або відкрити кодовий замок грабіжники не змогли, тому вирішили проблему просто розрізавши перила. Все це трапилося вночі, але жоден з сусідів нічого не чув. Причому злодій, швидше за все, один з них — мав ключа від домофону та прийшов підготований (звичайною ножівкою “по металу” ланцюга було не взяти).

Звісно я написав заяву до поліції, обійшов сусідні ломбарди та переглянув olx. Але всі ми знаємо як поліція шукає подібні крадіжки. Тому якщо побачите у Голосіївському районі такі велосипеди — напишіть, будь ласка, мені.

Номер рами: 1822255. 29 дюймові колеса, 19 дюймова рама. Передній і задній ліхтарики, тримач під смартфон, тримач під пляшку, титановий замок, велокомпʼютер, червоно-чорне заднє крило. Особлива прикмета — погнута направляюча планка сидіння.
Номер рами: 181788. 27,5 дюймові колеса, 18 дюймова рама, велокомпʼютер, передній і задній ліхтарі.

А поки сумний висновок: якщо не знайомі з усіма сусідами, не лишайте речі без нагляду у своєму підʼїзді. Як виявилося, втратити їх там навіть легше, ніж на вулиці.

Автор: Антон Кривко, журналіст громадського руху ЧЕСНО.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539