Округ №219: Третьяков збирає паспортні дані, а “Свобода” кандидує Чернецького

0

Єдиним зареєстрованим кандидатом у 219-му виборчому окрузі на 11 червня був адвокат Андрій Хілько. Він працює директором БО “Благодійний фонд “Хілько“. Інші кандидати не поспішають реєструватися. Після того, як ВО “Свобода” провело з’їзд, стало відомо, що за цим округом партія висуває Олега Чернецького.

До речі, нардеп-кнопкодав від цього округу Олександр Третьяков (БПП) уже почав дочасну агітацію в наметах та адмінбудівлях. Це свідчить про те, що він має намір знову позмагатися за мандат. Про це пише Рух ЧЕСНО.

Хто такий Хілько?

Рух ЧЕСНО не знайшов інформації про доброчинну діяльність благодійної організації Хілька. Натомість із сайту YouControl стало відомо про кілька судових справ, позивачем у яких є саме БО “Благодійний фонд “Хілько”.

Про Хілька заговорили в медіа за день до другого туру президентських виборів. Саме він подав позов до суду про скасування реєстрації кандидата в Президенти Володимира Зеленського. На його думку, Зеленський підкуповував виборців, роздаючи безкоштовні запрошення на дебати. Суд розглянув позов 20 квітня, але не задовольнив його.

Хілько позивався як спостерігач за виборами Президента України у 221-му окрузі (м.Київ) від ГО “Українська асоціація акціонерів”. Він спростовував інформацію про те, що діє від імені тодішнього Президента Петра Порошенка. У ЗМІ пояснював, що подав до суду з особистих мотивів.

Його прізвище фігурує у справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської. За інформацією журналіста “Української правди” Олексія Братущака, слідчі перевіряли причетність Хілька до цього вбивства. Він нібито був одним з тих, хто останнім бачив Ноздровську живою незадовго до її смерті.

За словами Хілька, правозахисниця звернулася до нього з проханням допомогти їй у двох справах, які розвалювалися через корумповану систему влади. Адвокат здобув довіру дочки Ноздровської та намагався отримати доступ до ноутбука матері вже після її зникнення.

Хільку закидали причетність до вбивства Ноздровської. 30 грудня 2017 року він створив у Facebook групу з пошуку Ірини Ноздровської. Того самого дня розмістив у соцмережі відео, яким нібито підтверджував, що за ним стежать. Згодом член громадської ради при поліції Києва Дмитро Федоренко звинуватив Хілька в тому, що він може мати стосунок до злочину та ще й “информационные потоки в ФБ монетизировать умудрился”. Пізніше Хілько передав права адміністратора цієї Facebook-спільноти іншим користувачам.

Що ж до програми кандидата-мажоритарника, то основний акцент у ній зроблено на тих аспектах, які можуть легко привабити виборців, але аж ніяк не входять до повноважень та обов’язків народного депутата, котрий має створювати законодавчу базу.

Політик, зокрема, пише про ліфти.

Те саме стосується наземних і підземних переходів, за благоустрій яких має відповідати не нардеп, а місцева влада та її комунальні підприємства.

Такі програми кандидатів, що містять обіцянки, виконання яких не належить до безпосередніх повноважень народного депутата України, не є рідкістю. Громадський рух ЧЕСНО вже проаналізував типову програму кандидата-мажоритарника.

“Свобода” висунула свого кандидата

На партійному з’їзді ВО “Свобода” кандидатом у 219-му окрузі висунули депутата Київської міської ради, члена бюджетної комісії Олега Чернецького.


“9 червня з’їзд ВО “Свобода” висунув мене кандидатом на вибори до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу №219 у Святошинському районі Києва. Рішення це підтримали об’єднані сили національної опозиції: “Свобода”, “Національний корпус”, “Правий сектор”, КУН, ОУН”, – повідомив Чернецький у соцмережі Facebook.

“Саме у Святошинському районі столиці живуть люди, з якими ми спільно боремося за справедливість. З ними я співпрацюю як депутат Київради, обраний у цій частині міста”, – додав кандидат.

Чернецького обрали до Київради за списком “Свободи”. 2018 року він пропустив 40% засідань постійної депутатської комісії з питань бюджету, а 2017-го потрапив до списку прогульників міськради через пропуски 42% засідань комісії.

2016 року Чернецький очолював рейтинг депутатів Київради за найбільшою кількістю нерухомості. Він мав 7 будинків, 10 квартир і нежитлові приміщення в Обухові на Київщині.

Фракція ВО “Свобода” є найбільш опозиційною в Київраді й не підтримує голосування за бюджет, запропонований депутатською більшістю до розгляду. Її опозиційність сягає 23,6%.

Третьяков збирає паспортні дані

На території 219-го округу вже стоять агітаційні намети нардепа-гречкосія Олександра Третьякова, який представляє цей округ у парламенті, але ще не зареєструвався в ЦВК на позачергових виборах 2019 року.

Намети Третьякова оформлено в кольорах партії “Європейська солідарність”, на яку перетворився БПП після ребрендингу.

Пані в наметі, котра роздає агітаційні матеріали та звіт Третьякова про роботу на окрузі, просить заповнити анкету. У ній мешканець округу має зазначити проблеми, які повинен розв’язати нардеп першочергово, а також написати свою адресу й ім’я нібито для того, щоб представники команди Третьякова могли зв’язатися з кожним опитаним особисто.

Як відомо, Третьяков та його помічниця – депутатка Київради Вікторія Муха рекламуються на моніторах у приміщенні ЦНАПу Святошинського району.

Нагадаємо, торік до Дня Святого Миколая Третьяков запрошував учнів шкіл Святошинського району на безкоштовні вистави. Учителі вимагали в батьків розписатись у щоденнику за отримане запрошення.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539