У Гостомелі спалили машину активісту – він виступав проти Прилипка

0

В ніч з 13 на 14 червня двоє чоловіків підпалили машину мешканця Гостомеля Максима, яка стояла біля приміщення селищної ради. Максим разом з другом чергували в наметовому містечку, розташованому біля входу в раду.

Активісти протестують проти незаконного звільнення з посади начальника Гостомельського ЖЕКу. Таке рішення без пояснення причин ухвалив Гостомельський селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко. Пізніше до акції долучилися мешканці Гостомеля з причин недовіри Прилипку. Акція триває більше тижня, але Прилипко на діалог з громадою не йде.

“Приблизно в 3 години ночі ми вирішили відпочити в машині. До того ми стояли в наметі. Мій напарник почав дрімати, коли ми почули, що щось шипить. Спочатку не зрозуміли, що це за звук, а потім, коли відчули запах і почали пекти очі, усвідомили, що це газ і вискочили з машини. В цей час вона вже палала. Вони напустили повну машину газу, облили чимось причіп і підпалили, там лежали шини, вони швидко загорілися. Приїхали рятувальники за 6 хвилин, але машина за 3 хвилини згоріла. Поліція зараз на місці працює”, – розповідає Максим, який ледь не згорів з другом живцем.

“Ми чергували біля наметів удвох уночі. Ми працівники будівельної компанії, кладемо тротуари, ремонтуємо дороги і нам Прилипко не заплатив, тому ми тут стоїмо. Ми вимагаємо, щоб він повернув нам гроші і пішов у відставку, а на його місце, щоб прийшла нормальна порядна людина”, – додає Максим.

У поліції повідомили, що вилучили відео з камер спостереження, на них чітко видно, що підпал здійснили дві людини, особи яких встановлюються.

Один з учасників протестної акції депутат Гостомельської ради Юрій Марчук повідомив, що у неділю наближений до Прилипка мешканець Гостомеля Олександр Дедю намагався знести намет, побив одного з мітингувальників, якого ушпиталили з переломаними ребрами. Дедю перебував у нетверезому стані за кермом але поліція не змогла його зупинити й затримати.

“В селищі ситуація дуже напружена. Люди втомилися від злочинної влади Прилипка. Акція абсолютно мирна – є ряд вимог, які люди вимагають виконати. Але для Прилипка витримати цю акцію, як бачимо, дуже важко. По підпалу – це не просто знищення майна, це замах на вбивство. Палії бачили, що в машині є люди, скло не було тоноване. Хлопці могли заживо згоріти”, – розповідає Марчук.

“Справа в тому, що це цілий ланцюг кримінальних подій, які відбуваються навколо цієї протестної акції. Усі нападники, боти, реальні люди, які висловлюються проти цієї акції – це люди, які входять в коло наближених до Прилипка. Дивним чином, кілька днів тому Прилипко почав ходити з охоронцями, хоча йому ніхто не погрожував. У неділю наближений до нього Дедю поламав майно біля намету і рештки перекинув мені в двір. Очевидно, він діяв за вказівкою Прилипка”, – переконаний Марчук.

Нагадаємо, Марчуку за активну діяльність та виступи проти влади в Приірпінні у 2013 році спалили автомобіль.

Тоді поліція визнала, що це був підпал. Винуватці досі не знайдені.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539